Kukla (ANO): Obávám se úsporných opatření nové koalice Vysočiny

Martin Kukla působil tři roky jako náměstek hejtmana Vysočiny, jako lídr hnutí ANO se stal vítězem krajských voleb. Vítěznému hnutí ANO ale byla přisouzena role krajské opozice, Martin Kukla se stal předsedou Finančního výboru kraje Vysočina. Ve schváleném rozpočtu Kraje Vysočina bude potřeba provést další úsporné opatření.

-Jak velké rezervy by šlo najít při hledání úspor krajského rozpočtu 2021?

Řádově desítky až stovky milionů korun, které jsem našel a předložil do rozpočtu 2021…Pokud by se měly i nadále hledat úspory bude to velmi těžké, ale jednotky až desítky milionů bych dokázal najít, bez škrtaní investic a propouštění – to je pro mě nepřípustné!!!

-Co by šlo omezit?

Rozhodně akce, které kraj Vysočina spolufinancuje a kvůli Covidu se ani loni nekonaly… Minimálně by šlo omezit akce pro první kvartál roku 2021, dokud nebude proočkování.

– Restart turistické ekonomiky v Kraji Vysočina podpořit nebo počkat?

Máme krajskou příspěvkovou organizaci…Má rozpočet…Měla by konat
V tuto chvíli je třeba vyčkat na proočkovanost obyvatelstva.
Veškeré síly kraje Vysočina vynaložit na to, abychom byli schopni denně co nejvíce proočkovat.

-Co by způsobilo případné další omezení dotačních programů Fondu Vysočiny?

Fond je omezen, ale ne zrovna šťastně, právě ti kteří slibovali obcím podporu, tak jim omezují podporu…např. stavby ve vodním hospodářství, obnova venkova atd….

-Co očekáváte za události kolem krajských financí v prvním pololetí 2021?

Je třeba vyčkat…Ale vzhledem k tomu, ze krajský rozpočet loni skončil v přebytku a má velké finanční rezervy jsem bez obav, spíš se obávám co nová koalice vymyslí. Je třeba upozornit, že prvním krokem nové koalice bylo navýšení politicky placených funkcí, právě z rozpočtu kraje, což je velmi smutné a považuji to za mrhání verejnými penězi.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů