Gen Rosso 

Hudební skupina Gen Rosso vznikla před padesátipěti lety v městečku Loppianě ve střední Itálii. Zakladatelka hnutí fokoláre Chiara Lubichová  tehdy o Vánocích dala mladým hudebníkům červené bubny (odtud Gen Rosso) a inspirovala je aby o Bohu Lásce a Kráse svědčili prostřednictvím hudby a umění. 

Gen Rosso a Česká republika

Gen Rosso nejsou v České republice neznámým pojmem. Za minulého režimu pronikli do křesťanských zpěvníků a zvlášť jejich písně ke mším vešly do obecného povědomí, jako např: „Dnes ve tvém stojíme domě“ , "Miluj a pochopíš" nebo píseň „Za vše, cos mi dala, děkuji ti maminko.“ Mezi lety 2009-13 navštívili Gen Rosso devět škol po celé České republice s projektem proti šikaně pod názvem Silní bez násilí, jehož součástí byl muzikál Streetlight. V něm vystupovali vedle členů skupiny i žáci druhého stupně daných škol. Pro mnohé to byl nezapomenutelný zážitek na celý život. Mnozí mladí se s Gen rosso setkali během koncertů na Světových dní mládeže.

Koncert na TV NOE v sobotu 9. ledna 2020 v 21.45

Nyní se Gen Rosso do Česka vrací prostřednictvím televize Noe, která v sobotu 9. ledna v 21.45 bude ze záznamu vysílat jejich  vánoční  koncert.