6. ledna 2021 • 21:21

Hašek v Německu začal remízou. Na hřiště šel jako první náhradník

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání je u konce, Martin Hašek po 396 dnech odehrál opět soutěžní zápas. Ve druhé bundeslize nastoupil za Würzburger Kickers proti Sankt Pauli v 70. minutě za stavu 1:1, kterým duel posledního týmu tabulky s předposledním i skončil. Würzburg získal ve 14. kole teprve pátý bod.



Běžela 70. minuta zápasu, když si k postranní čáře stoupl subtilní blonďák s číslem 35 a svítivě žlutými kopačkami, aby vystřídal Patricka Sontheimera. Tím se Martin Hašek vrátil na scénu profesionálního fotbalu, z níž zmizel po hořkém konci angažmá ve Spartě, které předčasně uzavřel svou výpovědí.

To bylo loni v březnu, od té doby se připravoval individuálně. V létě se zapojil do kempu pro nezaměstnané fotbalisty, který vedl jeho otec Martin Hašek starší, ale opravdový trénink s týmem zažil až v posledním týdnu v bavorském Würzburgu. Beznadějně posledním týmu 2. Bundesligy, který v krátké zimní přestávce přivedl v touze po záchraně řadu posil.

Včetně pětadvacetiletého Čecha, nad nímž visí hrozba tučné pokuty Spartě. V první instanci byla vyměřena na 22 milionů korun. Jenže obě strany se proti rozhodnutí Sboru rozhodců odvolaly, takže spor dále pokračuje.

Martin Hašek poprvé naskočil v německé druhé lize
Martin Hašek poprvé naskočil v německé druhé lize

Stejně jako Haškova fotbalová kariéra, štace ve druhé německé soutěži může být v jeho situaci hotové terno. Trenér Bernhard Trares mu evidentně věří, do klíčového souboje proti klubu z vykřičené hamburské čtvrti ho poslal jako prvního náhradníka. Hašek se okamžitě zapojil do hry, svým pohybem pokryl velký prostor hřiště, jak je jeho zvykem. Podle statistik naběhal přesně 3,33 kilometru. Jenže s konečnou remízou 1:1, která je pro domácí zoufale málo, nic nesvedl.

Zápas se přitom pro Würzburg vyvíjel příznivě, už v 9. minutě vstřelil vedoucí gól Marvin Pieringer z pokutového kopu. A ve 41. minutě šli hosté navíc do deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Marvin Knoll. Bylo znát, že jde oběma týmům o hodně, hrálo se od podlahy. Rozhodčí odpískal celkem čtyřicet faulů a udělil devět žlutých karet, hodně emocí prýštilo i na lavičkách.

I v oslabení však zvládlo Sankt Pauli vyrovnat a výsledek si v závěru celkem v pohodě pohlídalo. „Podle průběhu zápasu a vzhledem k našemu vyloučení je to pro nás zlatý bod,“ okomentoval trenér Timo Schultz. Jeden z hráčů Würzburgu jeho slova potvrdil. „Soupeř je s bodem spokojen, my jsme dva zahodili,“ řekl útočník Stefan Maierhofer.

DEBUT MARTINA HAŠKA V ČÍSLECH
uběhnutá vzdálenost 3 330 m
kontaktů s míčem 17
přihrávek 11
driblink 1
faul 1
ztracených míčů 7

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud