Banánové lívance:

Tak tenhle recept, to je u nás poslední dobou fakt hit. Miuška je totiž miluje a je schopná jich sníst opravdu hodně. Víceméně celou tuhle dávku sní během dvou dnů většinou sama. Dělám je často na cesty, protože s nima nedělá velkej bordel a je to jistota. Určitě to není ale recept jenom pro děti. Mně chutnají taky moc a navíc jsou bez cukru (až na trochu sirupu v malinách, který ale ne vždycky dělám) a místo mouky jsou tam vločky. Já miluju hlavně to, jak hodím všechno do mixéru a za pět minut ani ne můžu začít dávat na pánev.

Co budete potřebovat:

20 minut, cca 10 lívanečků

Na těsto:

2 menší zralé banány (cca 200 g)
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhaného kokosu
3 šťastná BIO vajíčka
1 velká lžíce bílého jogurtu
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
kokosový olej na smažení

Na malinový rozvar:

2 větší hrsti mražených nebo čerstvých malin
1 lžíce javorového sirupu

Na dochucení/ozdobu:

ovoce, ořechy, bylinky, marmeláda, oříškové máslo – podle vaší chuti, já použila domácí mandlové máslo

Postup: 

Všechny ingredience na lívance vložím do mixéru a promixuju v hladký kompaktní těsto. Pokud používám zralý banány, což doporučuju bude těsto tak akorát sladký. Nemělo by být moc řídký, ale ani úplně hutný. Mělo by se jen lehce rozlít na pánvi. Pokud bude hodně řídký, přidám klidně ještě vločky a znovu promixuju, pokud hodně hustý, přidám vodu nebo mléko.

Na pánvi si na středním plameni rozpálím trochu kokosovýho oleje a lívanečky opékám z obou stran dozlatova. Je to celkem rychlý, tak pozor, ať se nepřipálí.

Zmražený nebo čerstvý maliny dám do kastrůlku (pokud použijeme čerstvý, podliju je jen trochu vodou), přidám javorový sirup a nechám společně tak deset minut probublat. Hotový lívance namažu oblíbenou marmeládou nebo ořechovým máslem, naskládám na sebe, přeliju ovocným rozvarem a podávám. 

Tak šup do kuchyně!

K.

Více podobných receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete zakoupit u mě v E-SHOPU.