Zemřela Ludvika Želinová. Svůj život na bezmála 50 let spojila s TUL

Želinová Ludvika.jpg
Ludvika Želinová v roce 2014, kdy přebírala pamětní medaili TUL.

Ve věku 78 let po krátké nemoci zemřela v pondělí 4. ledna 2021 Ludvika Želinová. Na univerzitě pracovala od roku 1965.

„S touto výjimečnou ženou, která měla dokonalý přehled o historii a vnitřních vazbách na naší univerzitě, jsem měl tu čest spolupracovat jako prorektor více než 10 let. Byla člověkem tmelícím pracovní kolektiv, byla vedoucí sekretariátu, na kterou bylo možné se vždy absolutně spolehnout, byla pohodovou ženou, kterou bylo velmi těžké nahradit na pracovní pozici, v životě pak už vůbec ne,“ vzpomíná na svou kolegyni tehdejší prorektor pro studium a vzdělávání TUL Jiří Kraft.

Paní Ludvika Želinová (*1942) pracovala na Vysoké škole strojní a textilní v Liberci od roku 1965, tedy od časů druhého rektora liberecké vysoké školy docenta Drába. Nejprve jako administrativní síla na technickém úseku rektorátu, dále také na děkanátu fakulty textilní a na dvou katedrách fakulty strojní.

Poté krátce působila jako odborný referent účtárny na rektorátu, od roku 1977 přešla jako odborný referent na pracoviště prorektora pro pedagogickou činnost, kde působila do poloviny 90. let. Do roku 2005 pak pracovala v sekretariátu rektora, deset let také jako jeho vedoucí.

Poslední pracovní zastávkou paní Želinové před odchodem do důchodu v roce 2014 byl referát pro studium a vzdělávání, kde pracovala pro tehdejšího prorektora Jiřího Krafta.

„Smutná zpráva o úmrtí paní Ludviky Želinové se mne velice dotkla,“ dodává profesor Kraft.

V roce 2014 jí rektor Zdeněk Kůs udělil Bronzovou pamětní medaili Technické univerzity v Liberci za dlouhodobě dosahované mimořádné pracovní výsledky a celoživotní práci pro univerzitu.

Rozloučení se zesnulou si pozůstalí přejí v úzkém rodinném kruhu.

Čest její památce.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 383