Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vondroušová a Hradecká se v Abú Dhabí dlouho neohřály. Uspěly Muchová i Plíšková

První duel na okruhu WTA téměř po dvou letech skončil pro Lucii Hradeckou porážkou. V Abú Dhabí vypadla v prvním kole turnaje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou, utkání prohrála 2:6 a 4:6. Vypadla také Markéta Vondroušová po porážce se Sie Šu-wej 6:3, 3:6 a 6:7. České barvy pozvedla Karolína Muchová, která splnila roli favoritky proti Dance Koviničové - 6:4, 6:1. Uspěla i Karolína Plíšková vítězstvím 6:2, 7:6 nad Despinou Papamichailovou.

Šestá hráčka světa Plíšková se měla původně utkat se Soranou Cirsteaovou, Rumunka se ale odhlásila kvůli zranění břicha. Jako náhradnice proti turnajové trojce nastoupila Papamichailová a v prvním setu jí česká favoritka nedala šanci. Získala ho za 27 minut.

Ve druhé sadě se Plíšková po úspěšném brejkbolu ujala vedení 5:3, ale nakonec musela o vítězství rozhodnout až ve zkrácené hře. Papamichailová, která figuruje až na konci třetí stovky pořadí WTA, totiž dokázala srovnat a bojovala i v tie-breaku.

Ve zkrácené hře Plíšková využila až třetí mečbol a postoupila do druhého kola. V něm narazí na Anastasiu Gasanovovou z Ruska, která postoupila z kvalifikace a v prvním kole vyřadila Němku Monu Barthelovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková na úvod v Abú Zabí uspěla

Muchová uspěla, další dvě Češky vypadly

Turnajová dvanáctka Muchová v duelu proti hůře žebříčkově postavené soupeřce první set vybojovala za tři čtvrtě hodiny. V druhém čtyřiadvacetiletá olomoucká rodačka ztratila první gem, dalších šest ale získala a proměnila třetí mečbol. V druhém kole se 27. hráčka žebříčku utká s nenasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska.

Jednadvacetiletá Vondroušová měla ve vyrovnaném duelu proti tradiční deblové parťačce Barbory Strýcové vítězství na dosah. Jednadvacátá hráčka světového žebříčku vedla ve třetím setu 5:3 a 30:15, za stavu 5:4 pak podávala na výhru v zápase, ale po obratu pětatřicetileté Sie Šue-wej musela zachraňovat alespoň tie-break. Ve zkrácené hře nicméně Tchajwanka dominovala 7:3.

Trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Hradecká v Abú Dhabí v kvalifikaci absolvovala první soutěžní singlové zápasy po roce a poprvé od února 2019 se představila v hlavní soutěži turnaje WTA Tour. Pětinásobná fedcupová šampionka, jíž patří v žebříčku dvouhry 495. pozice, ztratila v duelu s osmnáctiletou Kosťukovou pětkrát podání a prohrála za 80 minut.

V Abú Dhabí se ještě Hradecká představí ve čtyřhře s Renatou Voráčovou. Vondroušová utvořila deblovou dvojici s Karolínou Muchovou, jež už rozehrála svůj duel 1. kola proti Dance Koviničové z Černé Hory.

Dvouhra - 1. kolo:

Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Vondroušová (8-ČR) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Kosťuková (Ukr.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:4, Sabalenková (4-Běl.) - Hercogová (Slovin.) 7:6 (7:5), 6:2, Rybakinová (6-Kaz.) - Stefaniniová (It.) 6:1, 6:3, Wang Si-jü (Čína) - Rusová (Niz.) 6:3, 3:6, 6:4, Sorribesová (Šp.) - Podoroská (Arg.) 6:3, 6:3, Bondarenková (Ukr.) - Wang Ja-fan (Čína) 6:3, 3:6, 7:5, Sasnovičová (Běl.) - Bondárová (Maď.) 6:2, 6:3, Muchová (12-ČR) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 6:1, Keninová (1-USA) - Jang Čao-süan (Čína) 7:6 (7:4), 6:2, Turatiová (It.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:2, Cornetová (Fr.) - Grammatikopuluová (Řec.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články