ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29683 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Rapper Orion představuje projekt Gruppo Salsiccia

0 jsk 8.1.2021

Se slovy „divnější projekt momentálně nehledejte“ představuje český rapper Orion (zakladatel formace PSH) nový projekt Gruppo Salsiccia. Klasický rap to ale není, v projektu se mísí hned několik hudebních žánrů najednou. Spolu s ním za projektem Gruppo Salsiccia stojí režiséři Luboš Svoboda, Giulio De Blasio a bubeník a producent Tomáš Konůpka, mimo jiné známý z hudební formace Android Asteroid. Ke konci roku toto nesourodé kvarteto vydalo svůj první singl Mia Barca a Lajna.

Gruppo Salsiccia je vyústěním dlouhodobého a pravidelného setkávání čtyř přátel. Z původní „zábavy na středeční večery“ vznikly desítky skladeb, ze kterých autoři vybírají ty, které chtějí publikovat. „Začalo to jako sranda, která přerostla – začaly vznikat písničky, který jsou poslouchatelný”, uvádí Orion a dále dodává. „Všichni děláme všechno. Už tři roky zpátky jsme si začali jen tak hrát se samplerem, Luboš Svoboda je basák a hraje i na synťáky, Giulio sedí u kompu a já do všeho kecám.“

Výsledek nelze vměstnat mezi mantinely jednoho hudebního žánru. Skladby vznikaly jako potěšení autorů a jsou určené všem posluchačům. „Nemáme stanovenou žádnou cílovku, naše cílovka je celý svět. My se u toho radujeme, když to děláme. Vyjdeme ze studia a smějeme se jako malé děti. A pak jdeme domů a voláme si ještě v pět ráno, že to posloucháme už popadesáté dokola, a je nám skvěle. Takže rozdáváme lásku,” dodává Orion.