Hlavní obsah

Janáčkova filharmonie zahraje novoroční koncert bez diváků

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Janáčkova filharmonie Ostrava (JFO) zahraje novoroční koncert, vinou epidemie ale bez diváků. Odvysílá jej živě Česká televize 14. ledna na programu ČT Art. Zazní na něm valčíky i polky.

Článek

Janáčkova filharmonie Ostrava připravila letos pro své posluchače Novoroční koncert ve vídeňském stylu. „Valčíky, polky a árie rodiny Straussů a jejich kolegů Lehára a Kálmána zahraje Janáčkova filharmonie pod taktovkou nového šéfdirigenta a hudebního ředitele Vasilije Sinajského,“ uvedla mluvčí orchestru Michaela Dvořáková.

Jako sólistka se představí mladá hvězda bonnského operního nebe sopranistka Lada Bočková a slovem diváky provede Barbora Seidlová. Koncert se uskuteční v Domě kultury města Ostravy bez účasti veřejnosti.

Na koncertě zazní například Předehra k operetě Netopýr, Na krásném modrém Dunaji a Císařský valčík Johanna Strausse mladšího, Radeckého pochod Johanna Strausse staršího či Heja, heja z operety Čardášová princezna Emmericha Kálmána.

Vedle Novoročního koncertu odvysílá JFO 11. ledna v premiéře na svých webových stránkách a Facebooku také krátký dokument, který zaznamenává první dny působení Vasilije Sinajského v Ostravě, který se postu ujal loni. „Pouze živá hudba má šanci probudit to nejlepší v nás,“ říká šéfdirigent.

Reklama

Doporučované