Ivo Niederle (†91): Smrt dalšího herce z Majora Zemana | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ivo Niederle (†91): Smrt dalšího herce z Majora Zemana

Ivo Niederle
Ivo Niederle (archiv Blesku)

Jen osm dní po Ladislavu Mrkvičkovi (†81) zemřela další výrazná tvář ze seriálu Třicet případů majora Zemana. Za nadporučíkem Mirkem Stejskalem odešel do věčných lovišť také poručík Láďa Skládal neboli Ivo Niederle (†91).

Poslední rok života strávil v Alzheimer centru a už jenom ležel. „Byl jsem tam za ním, je to s ním opravdu moc a moc špatné,“ řekl Aha! smutně Josef Zíma (88), který svého kamaráda navštívil na Štěpána, aby mu pogratuloval k jeho 91. narozeninám. Niederleho před dvěma roky zlomila smrt princezny se zlatou hvězdou Marie Kyselkové (†83), o kterou se do poslední chvíle staral. Manželka Věra mu zemřela už před lety a dcery Alena a Barbora kdysi emigrovaly do USA, kde žijí.

Vítaným vytržením z jeho samoty byly akce Fanklubu majora Zemana, kterých se účastnil od roku 2010. Setkal se tam i s Vladimírem Brabcem (†83), Rudolfem Jelínkem (85) a dalšími parťáky ze seriálu. „Byl moc překvapen tím, čím se zabýváme a jak máme celý seriál zmáknutý. On si ale bohužel nic z natáčení nepamatoval, za což se moc omlouval. Hezky nám ale povídal o jiné herecké práci,“ svěřil Aha! předseda fanklubu Ondřej Burian (44).

Vyrobili mu průkaz SNB

Fanklub mu udělal radost. „Dokonce jsme mu i věnovali průkaz příslušníka SNB a odznak kriminální služby za jeho roli Ládi Skládala. On to pak zmínil u Karla Šípa v pořadu Všechnopárty, kde ho ukazoval,“ řekl předseda Burian.

Zemřel Ivo Niederle! Mašlíkové rozvod nebude přátelský! A kam odešla Písařovicová?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.