Machovský o Salákovi: Ptám se ho, jaké to je venku. Taky se chci posunout

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Druhý zápas Alexandra Saláka na střídačce – druhá nula pro Matěje Machovského. „Od té doby mi to jde,“ smál se Machovský po výhře 3:0 v Olomouci, díky které neinkasoval už 171 minut!

„Cítím se suprově. Cesta do Olomouce byla dlouhá. Říkal jsem si, že to bude zápas ve stylu: snad mě to trefí,“ usmíval se.

Utkání s Hanáky bylo dlouho vyrovnané. Bezbrankový stav byl až do 42. minuty, kdy se prosadil v oslabení Jan Buchtele. „Jak dáte pak úvodní branku, spadne to z vás. Hraje se pak lépe,“ uznal Machovský.

„Byl to velmi nervózní a uplácaný zápas. Věděli jsme, že nás čeká extrémně těžké utkání i kvůli tomu, jak Olomouc poslední dobu hraje,“ podotkl čtyřzápasovou bodovou sérii Kohoutů.

Domácí Pražany i přestříleli a sparťanský strážce branky neměl nulu zadarmo. Kdy mu bylo nejhůř? „Asi ve druhé třetině. Tam to hrozně moc hořelo, měli tam hodně šancí kolem branky. Byl jsem rád, že jsme to tam s kluky nějak umlátili,“ dodal.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Jeho výkon ocenil i kouč Olomouce. „Chytal dobře. Nemůžeme říct, že by mu to naši střelci dali zadarmo. To v žádném případě,“ zdůraznil Zdeněk Moták. „Já jsem trenérovi brankářů Sparty Petru Přikrylovi říkal, že to je vrchol, aby vychytal nulu zrovna proti nám…“ pousmál se Moták.

Machovskému se holt na Kohouty daří. Z posledních pěti duelů vyhrál na chladném stadionu hned čtyřikrát. „Předtím jsem tu ale měl i nějaké špatné zápasy. Ovšem jak tady vyměnili světla, tak je to lepší,“ rozesmál se.

Po výhře 3:0 a zaváhání Třince se Sparta posunula i na průběžné první místo. „Máme o dva zápasy víc jak Třinec. Neřešil bych to. Jsem rád, že jsme nahoře samozřejmě. Ale myslím, že se to později srovná…“ krotil nadšení sedmadvacetiletý brankář, který má několik dnů nového parťáka – Alexandra Saláka.

„Saša je super kluk, tlačí mě a probíráme spolu spoustu věcí."

„Od té doby, co je na střídačce, tak to jde,“ pobavil přítomné novináře po druhém čistém kontě v řadě. „Ne, Saša je super kluk, tlačí mě a probíráme spolu spoustu věcí. Já z toho čerpám a doufám, že mi to půjde i dál,“ chválí si Machovský spolupráci s trojnásobným účastníkem mistrovství světa.

Na první start čtyřiatřicetiletého Saláka je zvědavo plno fanoušků. Kdy ho čeká premiéra, není ale jisté. „Uvidíme, on ještě potřebuje potrénovat. Řeší tam ještě trošku výstroj…“ vysvětlil trenér Sparty Josef Jandač.

Duo Machovský–Salák je podle prvního jmenovaného prospěšné. Však Salák má za sebou bohaté zkušenosti. V ruské KHL odchytal dohromady 269 duelů, zkušenosti má i z Finska, Švédska či zámoří.

„Uvidíme, on ještě potřebuje potrénovat. Řeší tam ještě trošku výstroj."

„Ve světe obešel víceméně nejlepší ligy, co jsou. Já se ho stále ptám, jaké to venku je. Sám se také chci někam posunout. A on si zase chce prodloužit kariéru a možná ještě nastartovat k nějakému dalšímu dobrému angažmá. Těžíme z toho oba,“ zamyslel se odchovanec Opavy, jenž v Praze působí třetí sezonu.

Machovskému letos končí ve Spartě smlouva. Kdy se bude řešit jeho budoucnost? „To já vůbec nevím. To jde mimo mě. Musím chytat dobře a zbytek přijde sám,“ odpověděl.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz