Karlovič porazil Andújara a je nejstarším vítězem zápasu ATP od roku 1995

9. 1. 2021, 10:58
Aktuality 15
ATP DELRAY BEACH - Chorvat Ivo Karlovič se stal nejstarším tenistou od roku 1995, který vyhrál zápas na turnaji ATP Tour. Nejvyšší hráč na okruhu, který koncem února oslaví 42. narozeniny, porazil na úvod sezony v prvním kole v Delray Beach sedmého nasazeného Španěla Pabla Andújara
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič před pěti lety v Delray Beach získal jeden ze svých osmi titulů na okruhu ATP. Od té doby ale na Floridě čtyřikrát po sobě vypadl vždy hned v prvním kole, loni se turnaje nezúčastnil. 

Letos se v Delray Beach hraje v netradičním termínu hned začátku sezony a chorvatský veterán do ni vstoupil vítězně, když zdolal 6-3 5-7 6-4 španělského antukáře Pabla Andújara.

Karlovič se tak dočkal první výhry na okruhu ATP od loňského Australian Open a proti 59. hráči světa si připsal nejcennější skalp od března 2019, kdy v Indian Wells zaskočil krajana Bornu Čoriče, tehdy světovou jedenáctku.

Zároveň se měsíc před svými 42. narozeniny stal nejstarším vítězem zápasu na turnaji ATP od roku 1995, kdy dvaačtyřicetiletý Jimmy Connors na trávě v Halle na svém předposledním turnaji veleúspěšné kariéry porazil domácího Marka Sinnera.

"Skoro každý zápas, který teď vyhraju, vejde do historie," uvedl Karlovič. Soupeře postaveného ve světovém žebříčku o téměř 100 míst výš zdolal po dvou hodinách a 18 minutách. K výhře si nejvyšší hráč na okruhu pomohl 27 esy, čímž si vylepšil své maximum na turnaji. Rekord drží John Isner s 30 esy.

O postup do čtvrtfinále se Karlovič utká s ekvádorským kvalifikantem Robertem Quirozem. Synovec někdejšího vítěze Roland Garros Andrése Gómeze porazil Američana Noaha Rubina 7-6 6-3 a v 28 letech si připsal teprve druhé vítězství na okruhu ATP.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 418.195 dolarů
páteční výsledky (08. 01. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karlovič (Chorv.) - Andújar (7-Šp.) 6-3 5-7 6-4
Tiafoe (8-USA) - Young (USA) 6-3 6-4
Fratangelo - King (oba USA) 6-2 6-2
Norrie (Brit.) - Aragone (USA) 6-2 6-1
Harrison (USA) - Etcheverry (Arg.) 6-4 6-2
Galán (Kol.) - Martin (SR) 6-4 6-4
Quiroz (Ekv.) - Rubin (USA) 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
sojka1
Seba pekne, ale jde na Johna, to si rozhodne neuziju... :-(
Reagovat
gigin
Tak tady je to asi jasný všem.
Reagovat
peRFect
Tenisovej Zdeno Chára to umlátil ))
Reagovat
weak
pamětníci asi vědí, že to nebyl MARK Sinner ale Martin Sinner.... hrál několikrát i v Praze na štvanici
Reagovat
EllNino
Koukal sem, 3. kolo Musetti ... to je pech
Reagovat
gigin
Budeme fuckat rad radom.
Reagovat
sojka1
tak daleko ja vubec nejsem, ted doufam, ze turecke hospodarstvi da do late Matteo a v DB cekam na Chrise... jo a pokud Kvery selze, vyridim si to s magerkou osobne, fakt uz... :-))
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
EllNino
Chris Chris Chris, to je bomba smile
Reagovat
sojka1
neuveritelny!!!!
Reagovat
sojka1
Chris parada, v zaveru nasadil turbo. Takze at nemusim zasahovat - ted pomstit brachu, Kvery je backora... :-)
Reagovat
FulnekUltras
jen ještě upřesním, že Šabatová obdržela na MU víceméně zadarmo titul doktorky filozofie, nikoliv práv - ale ono to stejně nehraje žádnou zásadní roli - přinejmenším v předem plánovaných "filantropních" aktivitách a komisích řízených George Sorosem

https://www.youtube.com/watch?v=-cJbUwgZLH8
Reagovat
Grape
Už delší dobu mám podezření, že sis spletl portál.
Reagovat
FulnekUltras
tohle už je poslední "odbočka"

od 34:00 do konce

https://www.youtube.com/watch?v=cuzLRMKA_Ck
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist