Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Messi a Griezmann zařídili Barceloně tři body, Real jen remizoval v Pamploně

Dva střelci, čtyři góly. Fotbalisté Barcelony vyhráli v 18. kole španělské ligy v Granadě 4:0 a vrátili se na třetí místo před Villarreal. Po dvou gólech dali kapitán Lionel Messi a další útočník Antoine Griezmann, jenž na jeden gól i nahrál. Druhý Real Madrid jen remizoval 0:0 v Pamploně a ztrácí bod na vedoucí Atlético, jež má ale o tři zápasy méně. Sevilla, které od prosince kvůli zranění chybí brankář Tomáš Vaclík, porazila doma díky hattricku Júsufa En-Nesjrího pátý San Sebastian 3:2. 

Youssef En-Nesyri oslavuje gól
zdroj: REUTERS

Barcelona vedla od 14. minuty po Griezmannově trefě. V rozmezí 35. až 42. minuty se dvakrát prosadil Messi. Třiatřicetiletý Argentinec je s 11 góly nejlepším střelcem soutěže a jako první hráč v dějinách La Ligy překonal hranici 10 branek v 15 sezonách po sobě. Po změně stran stanovil konečný stav Griezmann.

Katalánské mužstvo vyhrálo třetí kolo po sobě a ztrácí čtyři body na vedoucí Atlético Madrid, které má tři zápasy k dobru. Dnes mělo hrát s Bilbaem, kvůli sněhové bouři však bylo utkání odloženo.

Real Madrid remizoval v Pamploně bez branek a ztratil body ve druhém z posledních tří kol. Obhájci titulu chybí z druhé pozice bod na vedoucího městského rivala Atlético, které však odehrálo o tři utkání méně.

En-Nesjrím vystřílel výhru

Úvodní čtyři branky v Seville padly v rozmezí 4. až 14. minuty. Domácí šli díky marockému útočníkovi En-Nesjrímu dvakrát do vedení, ale hosté pokaždé vyrovnali. Hattrick završil třiadvacetiletý En-Nesjrí v úvodu druhého poločasu. Sevilla v lize neprohrála pošesté za sebou.

Andaluský celek se na San Sebastian bodově dotáhl. Navíc oproti němu odehrál o tři duely méně. Sevilla neprohrála šesté kolo po sobě a na třetí Barcelonu, která odehrála o dva zápasy navíc, ztrácí čtyři body.

Villarreal čtyřikrát skóroval ještě před přestávkou

Kanonádu Villarrealu na hřišti osmého Viga zahájil v 5. minutě Gerard Moreno, který dal desátý gól v sezoně a osamostatnil se v čele tabulky střelců.

V úvodní půlhodině se trefili ještě Moi Gómez, Dani Parejo a dvacetiletý Fer Niňo. Villarreal ztrácí šest bodů na vedoucí Atlético Madrid, které odehrálo o tři zápasy méně.

Fotbalisté Cádizu ukončili ve španělské lize pětizápasové čekání na výhru. Na svém hřišti si poradili 3:1 s oslabeným Alavésem. Klíčový okamžik utkání přišel v 50. minutě, kdy byl za stavu 1:1 po druhé žluté kartě vyloučen obránce Alavésu Tachi. Nováček soutěže přesilovku rychle využil trefami Anthonyho Lozana a Álvara Negreda.

Cádiz se vrátil na deváté místo před Levante, které zdolalo 2:1 Eibar. Alavés je v neúplné tabulce na 14. místě.

Valencie vyhrála po osmi zápasech a teprve podruhé za posledních 20 venkovních utkání. Tři body z duelu ve Valladolidu jí zajistil gólem v 76. minutě Carlos Soler.

Getafe zvítězilo na hřišti Elche 3:1 a prodloužilo čekání nováčka La Ligy na výhru na jedenáct zápasů. Před dohrávkou dělil oba týmy jen bod a Getafe v přímém souboji odvrátilo hrozbu pádu na sestupovou pozici. Soupeř na ní naopak zůstal. Po nadějném vstupu do sezony, v němž nováček La Ligy slavil v pěti kolech tři výhry, už Elche nedosáhlo na tříbodový zisk od 23. října.

Jako první sice brzy po začátku utkání skórovali domácí zásluhou Raúla Gutiho, ale ještě do přestávky vyrovnal Marc Cucurella. Po vyloučení Ivána Marconeho krátce po přestávce dokonali obrat Jaime Mata a z penalty Ángel, který s pěti góly vede před Matou (3) týmovou tabulku střelců.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:

Vigo - Villarreal 0:4 (5. Moreno, 14. Gómez, 19. Parejo, 30. Niňo), FC Sevilla - San Sebastian 3:2 (4., 7. a 46. En-Nesjrí - 5. vlastní Diego Carlos, 14. Isak), Granada - FC Barcelona 0:4 (12. a 63. Griezmann, 35. a 42. Messi), Pamplona - Real Madrid 0:0Levante - Eibar 2:1 (65. Melero, 76. Morales - 51. Inui), Cádiz - Alavés 3:1 (15. Alex, 56. Lozano, 68. Negredo - 23. Joselu z pen.), Valladolid - Valencie 0:1 (76. Soler), Elche - Getafe 1:3 (4. Guti - 39. Cucurella, 69. Mata, 86. Ángel z pen.)

* Utkání Atlético Madrid - Bilbao bylo kvůli sněhové bouři odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články