QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžecké stopy v okolí Čerchova upravuje nová sněžná rolba

09.01.2021 15:11

Město Domažlice pořídilo rolbu už v roce 2019. V minulé zimní sezoně ale nebyly sněhové podmínky dobré, a tak rolba poprvé vyjela na úpravu tras až v roce 2021.

rolba na trase pod Čerchovem

"V pátek 8. ledna se na úpravu běžkařských tras v okolí Čerchova poprvé vydala rolba PistenBully 100 SCR. Město Domažlice ji pořídilo již v prosinci 2019, ale loňská zima neposkytla dobré podmínky pro lyžaře, a tak na své využití čekala do letošního druhého lednového víkendu. Sněžení v posledních dnech potěšilo milovníky zimních sportů, kteří mohou nyní využít upravené běžecké trasy v okolí nejvyšší hory Českého lesa," uvedl tiskový mluvčí města Domažlice Josef Babor.

V pátek odpoledne bylo na čerchovském okruhu 20 centimetrů sněhu. Upraven byl celý Čerchovský okruh a také 2,5 km dlouhá trasa na Capartických loukách.

,,Nová sněžná rolba stála 4 052 290 Kč. Město Domažlice na její financování obdrželo dotaci 1 milion korun z Plzeňského kraje,“ uvedl starosta Zdeněk Novák.

Rolba je umístěna v bývalém vojenském areálu nedaleko Čerchova. "Město investovalo 55 tisíc korun do pořízení nových vrat do objektu, který je pod stálým kamerovým dozorem. O provoz rolby se stará Správa sportovních zařízení města Domažlice," uvedl dále tiskový mluvčí.

foto: Město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24