Byty na Praze 2 dostávají nový kabát. Z klasických domů z 19. a 20. století se staly luxusní bytové jednotky a přibývají i rezidenční projekty, které slibují přepychové bydlení. Rekonstruují se kompletně celé bytové domy. Důraz je kladen na bezpečnost, zapojení moderních prvků a zároveň na vkusné zachování historických i uměleckých částí. Nejedná se pouze o vylepšení interiéru, ale rekonstrukce se týká také rozvodů a střech.

Lákadlem jsou zahradní byty, prostorné terasy i francouzská okna

Developerské společnosti se snaží přiblížit ideálnímu způsobu bydlení a pokrýt tak většinu požadavků budoucích majitelů. V případě menších bytů je hlavním cílem účelné využití prostoru. Často se používají francouzská okna, která prostor opticky zvětšují. U přízemních bytů se začínají čím dál více objevovat předzahrádky, které lidem kompenzují balkon a zároveň odvádějí pozornost od velkoměsta. Do většiny nových bytů je instalována klimatizace i podlahové vytápění. Pro zájemce bývají velice důležité také přidružené plochy, jako například velikost terasy nebo podsklepení.

Bytové projekty myslí na jednotlivce, páry i rodiny s dětmi

Dispozice bytů se nejčastěji pohybují od 1+kk do 4+kk. Byty o velikosti 5+kk a větší najdete spíše v řádu jednotek. Z praktických návrhů si vyberou vhodné bydlení nejen rodiny, ale také mladé páry. Nevšedním konceptem, které developerské společnosti nabízejí, je i atypické bydlení ve formě loftových bytů nebo penthousů.

3 hlavní důvody, proč je Praha 2 vyhledávanou lokalitou

  • Jedná se o ideální místo pro milovníky zábavy a moderního stylu života. Centrum města je v docházkové vzdálenosti.
  • Kulturní vyžití zajistí divadla, kino, muzea nebo galerie a Riegrovy sady dodají nádech přírody
  • Je zde dostupná kompletní občanská vybavenost včetně škol a lékařské péče.

Novostavba nebo starší byt na Praze 2? Odpovězte si na těchto 5 otázek a budete mít jasno!

1) Jsou pro vás důležité dobové trendy?

Novostavby odrážejí současnou dobu. Zároveň budete mít na byt záruku pro případ, že by se něco pokazilo. Není problém do stavebního plánu zakomponovat i vaše požadavky například ohledně koupelny nebo dispozic bytu. Pro vytvoření moderního designu ve starším bytě bude s největší pravděpodobností nutná rekonstrukce.

2) Potřebujete bydlet hned, nebo plánujete stěhování až za několik měsíců?

Na novostavbu si ve většině případů, budete muset chvíli počkat, zatímco ve starším bytě můžete bydlet téměř okamžitě.

3) Jak velké si můžete dovolit náklady na bydlení?

Nové byty se staví tak, aby byly co nejméně energeticky náročné. Využívají se kvalitní materiály a provoz nového bytu je v porovnání se starším bytem levnější.

4) Máte našetřeno na další investici?

Pokud se rozhodnete koupit nový byt, musíte počítat s investicí na vybavení interiéru. Některé starší byty se naopak prodávají včetně vybavení.

5) Potřebujete vlastní parkovací místo?

K mnoha novostavbám jsou nabízena současně i parkovací místa. U staršího bytu se budete muset pravděpodobně smířit s parkováním v ulicích města.

Pokud tedy hledáte bydlení blízko centra, podívejte se na nabídku nemovitostí na Praze 2. Rekonstruované byty vám poskytnou stylové bydlení. Můžete tak najít vysněný byt, ať už jste sami nebo máte početnou rodinu. Oceníte určitě i veškerou občanskou vybavenost.

Díváte se po novém bytě na Praze 2? Podělte se s námi v komentářích o to, proč vy byste chtěli bydlet právě v této lokalitě!