<

Krkonošská pohádka pokračuje! Benátky vyhrály v Jihlavě, Přerov porazil Kladno

Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

I po 19. kole vede Chance ligu Jihlava, i když tentokrát doma zaváhala s Benátkami nad Jizerou. A co ostatní výsledky? A jak vypadá tabulka?

Benátky vyhrály v Jihlavě

Benátky nad Jizerou poslední týdny počítají ztráty, řada hráčů odešla. Přesto v Jihlavě vyhrála. Byť to bylo dost divoké a plné zvratů.

V 53. minutě vyrovnal obránce Martin Böhm na 2:2. Jenže hned o padesát vteřin se Dukla vrátila do vedení. Je to zřejmá daň za to, jak mladý mají Benátky tým.

Přesto ještě v závěru dokázaly vyrovnat! Trefil se mladíček Vojtěch Jiruš. Utkání tedy dospělo do prodloužení, respektive nájezdů. V nich rozhodl šestnáctiletý Tomáš Cibulka.

Benátky zaskočily lídra soutěže!

HC DUKLA JIHLAVA – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 3:4 po samostatných nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Čermák (Chlubna, Juda), 27. Fronk (M. Zadražil), 54. Skořepa (T. Havránek) – 22. Hrabík (Kovář), 53. Böhm, 60. Jiruš (Šedivý, Aubrecht), rozhodující nájezd Cibulka.
Rozhodčí: Bejček, Micka – Kreuzer, Polák.
Vyloučení: 5:4, navíc Šedivý (Benátky n/J) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 55:27.
HC Dukla Jihlava: Fučík – D. Krenželok, Eliáš, T. Černý, Strejček, Bilčík, A. Dvořák, Hlaváč – T. Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, M. Zadražil, Fronk – T. Harkabus, Poletín, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna. Trenér: Ujčík.
HC Benátky nad Jizerou: Král – Šedivý, Aubrecht, Böhm, Kovář, Cibulka, Had – Jiruš, Čederle, Pabiška – Wiencek, Hrabík, Hujer – Gajda, Měchura, Drábek – Šafařovský, Jansa, Putz. Trenér: Jiruš.

Třebíči se přestalo dařit

Před Vánocemi patřila Třebíč k nejlepším týmům v Chance lize. Jenže aktuálně jí to nevychází: platilo to i o sobotním duelu s Prostějovem. Horácká Slavia mu na vlastním ledě nedokázala dát ani gól. Ondřej Bláha je jediným gólmanem, který v tomto kole vychytal čisté konto (předvést musel hned 44 zákroků).

Třebíč prohrála počtvrté za posledních pět zápasů. Naopak Jestřábi po třech nezdarech v řadě zabrali. Paradoxně se trefili Petr Mrázek s Matějem Novákem, kteří v Třebíči dřív hráli.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Mrázek, 45. Novák z trestného střílení.
Rozhodčí: Grech, Hucl – Měkýš, Komínek.
Vyloučení: 8:8.
Bez využití.
Střely na branku: 44:26.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zukal, Furch, L. Chalupa, Stehlík, Tejnor, Nedbal, Vodička – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Krliš, Bittner, Psota – Ferda, Michálek, Š. Kratochvil – Hrubec, Křehlík, Oščádal. Trenér: Barvíř.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, P. Krejčí, Pěnčík – Mrázek, Janeček, Vachutka – M. Novák, T. Kaut, Komínek – Žálčík, Chlán, Hrníčko – Ouřada, Motloch, T. Jandus. Trenér: Šejba.

Frýdek-Místek konečně zabral

Frýdek-Místek pod novým trenérem Mojmírem Trličíkem konečně zabral. Přerušil sérii tří porážek a nováčkovi nasázel šest branek. Po posledních třech duelech, v nichž dali rysi jen dva góly, je to vzpruha. Dvěma góly se na výhře podílel David Klimša.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – SC KOLÍN 6:3 (2:2, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Klimša (Mikulík, Šedivý), 16. R. Veselý (Haman), 22. Haman (R. Veselý), 24. Šedivý (Kofroň), 48. Kofroň (Mikulík), 59. Klimša – 5. Štohanzl (Z. Král, Šafránek), 6. Šafránek (Jankovský), 33. J. Veselý (Pýcha).
Rozhodčí: Kašík, Ondráček – Konvička, Dohnal.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 48:25.
HC Frýdek-Místek: Daneček – Haman, Z. Malík, J. Michálek, Husák, Zahradníček, J. Adámek, Homola – Šedivý, Mikulík, Kofroň – Klimša, R. Veselý, Tomi – Ramik, Stuchlík, Kurovský – Flok, Matuš, Kaukič. Trenér: Trličík.
SC Kolín: Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Zdeněk, Váchal, Pýcha, Muška – Jankovský, Šafránek, Z. Král – J. Veselý, Zumr, L. Krejčík – Mašín, Štohanzl, Petržilka – Semirád, R. Martínek, Stehlík. Trenér: Martínek.

Šlágr rozhodly nájezdy

Byl to souboj nejúspěšnějšího týmu na domácím ledě s týmem, který má aktuálně v Chance lize nejlepší formu. A slaví Přerov!

Zubři si tak připisují už osmé domácí vítězství z dosavadních deseti zápasů v MEO Aréně. Jedním z hrdinů utkání byl střelec dvou branek Karel Plášek, který pomohl formou střídavých startů z Komety. V bráně se objevil také Lukáš Klimeš, jenže ten v půlce zápasu kvůli zranění odstoupil. 

Za Zubry nastoupil také mladý obránce Jan Mlčák, do sestavy se navíc vrátil uzdravený Lukáš Forman. I díky tomu Přerov přemohl Kladno a v tabulce bude po sobotě čtvrtý. Rytíři jsou pátí.

HC ZUBR PŘEROV – RYTÍŘI KLADNO 4:3 po samostatných nájezdech (1:2, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. T. Doležal (Hrabal, Pšurný), 33. Plášek z trestného střílení, 43. Plášek (Mlčák, Indrák), rozhodující nájezd Hejcman – 10. Pitule (Hlava, Ticháček), 39. Račuk (Pitule, Frye), 56. Hlava (Pitule, Zelingr).
Rozhodčí: Dědek, Koziol – Gančarčík, Blažek.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 2:0
Střely na branku: 33:42.
HC ZUBR Přerov: Klimeš (od 34. Holík) – Hrabal, Kubeš, Zbořil, Forman, Krisl, Mlčák, Kučeřík – Doležal, Pšurný, Dostálek – Štefka, Hejcman, Číp – M. Svoboda, Indrák, Macuh – Plášek, Süss, Václavek. Trenér: Kočara.
Rytíři Kladno: Košarišťan – Mikliš, Frye, Zacharčuk, Sorokin, Kehar, Zelingr, Ticháček – Melka, Plekanec, Kubík – Račuk, Marosz, Jágr – Filip, Machač, Guman – Hajný, Pitule, Hlava. Trenér: Čermák.

Krkonošská pohádka pokračuje!

Vrchlabí zůstává i po dalším kole na třetím místě tabulky! Kdo by to byl čekal, že bude nováček v tabulce před Kladnem, Slavií, Havířovem, Přerovem, no ale i třeba právě před Vsetínem. Zatímco Vrchlabí vyhrálo počtvrté za sebou, Valaši podle popáté za posledních šest kol. Jako impuls se zatím neukázal ani příchod Lukáše Bednáře, který zůstal v utkání bez bodu. Na opačné straně se dvěma góly (z toho jedním technickým) blýskl Jiří Hozák.

VHK ROBE VSETÍN – HC STADION VRCHLABÍ 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Štach (Březina, Pechanec), 36. Pechanec (Štach, Kudělka) – 4. Heřman (Zeman), 5. Urban (Bučko), 37. Hozák (Linhart), 60. Hozák.
Rozhodčí: Barek, Pilný – Novák, Bohuněk.
Vyloučení: 4:9, navíc Štach (Vsetín) do konce zápasu a Matýs (Vrchlabí) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 40:28.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Bartko, Hryciow, Štach, Kudělka, Jenáček – Gorčík, Pechanec, Březina, Vítek, Šilhavý, Hořanský, Klímek, Kucharczyk, Půček, Bednář, Zeman, Babka. Trenér: Srdínko.
HC Stadion Vrchlabí: Štěpánek – Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Bučko – Heřman, Chrtek, Nouza, Machač, Kratochvíl, Zeman, Hozák, Urban, Mrňa, Formánek Matys, Chalupa. Trenér: Baďouček.

Čtvrtá výhra v řadě pro Porubu

Před Vánocemi to vypadalo na velkou bouřku, která se po nedobrých výkonech bude muset prohnat porubským týmem. Ale poslední týdny Ostravané zabrali. Teď doma porazili Ústí nad Labem a čtvrtou výhru v řadě: postupně porazili Prostějov, Frýdek-Místek, Benátky a teď i Slovan. V těchto čtyřech zápasech dostala Poruba jen čtyři góly. V sobotu se asistencí uvedla nová a zkušená posila Lukáš Klíma.

HC RT TORAX PORUBA – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 4:3 (2:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Hudeček (Klíma, Sikora), 15. Kozák (Szathmáry, Stloukal), 43. Kozák (Szathmáry, Stloukal), 55. Žolobov (Slavík, Toman) – 23. O. Bláha (Matějček, Vala), 47. J. Drtina (Vrdlovec, Trávníček), 60. Tůma (J. Drtina).
Rozhodčí: Čech, Skopal – Bartek, Hranoš.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 44:28.
HC RT TORAX Poruba: Muštukovs – Teper, Žovinec, Kozák, Szathmáry, Urbanec, Slavík, Dundáček – Klíma, Hudeček, Sikora – Stloukal, T. Jáchym, Korkiakoski – Pořízek, Žolobov, Endál – Brodek, Toman, Hotěk. Trenér: Janeček.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Vl. Brož, Vala, J. Drtina, Š. Havránek, M. Voženílek, Vacík, Mareš – Tůma, Pšenička, Protasenja – Trávníček, Vrdlovec, Severa – D. Sklenář, G. Szturc, Grim – O. Bláha, Matějček, Furch. Trenér: Mach.

Havířov opět selhal

Havířov prohrál páté utkání za posledních sedmi kol – a v tabulce zůstává až dvanáctý. Ba co víc, tahle sobotní domácí porážka je opravdu zarážející: Šumperk je totiž předposlední. Nicméně, k jeho dobru, Draci se evidentně zvedají – ve středu vyhráli 6:2 nad Vsetínem, teď si vyšlápli na dalšího (papírově) silného soupeře.

V prodloužení rozhodla nová posila Richard Záruba. Hrdinou utkání byl ale především brankář Marek Peksa (44 zákroků). Jan Kloz, který přišel do Havířova před zápasem ze Vsetína, získal jednu asistenci.

AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV – DRACI PARS ŠUMPERK 2:3 po prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. F. Seman (R. Szturc, Doktor), 57. Rudovský (J. Kloz, Rašner) – 17. Jaroš (Milfait), 24. Danielčak (Spratek, Ševčík), 64. Záruba (Moučka, Baláž).
Rozhodčí: Šudoma, Cabák – Vašíček, Král.
Vyloučení: 1:2, navíc Kočí (Havířov) 10 minut a Milfait (Šumperk) 5 minut plus do konce zápasu.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 46:17.
AZ Heimstaden Havířov: Štipčák – Kočí, Bořuta, Mrowiec, Rašner, Chroboček, Kachyňa, Rutar – Becher, Seman, Szturc – Procházka, Kloz, Adamský – Maruna, Rudovský, Doktor – Mrva, Mastič, Petriska. Trenér: Režnar.
Draci Pars Šumperk: Peksa – Ševčík, Záruba, Machů, Kabelka, Dosek, Weintritt – Tjurin, Milfait, Jaroš – Blaško, Baláž, Moučka – Kratochvíl, Král, Krejčiřík – Danielčak, Spratek, Horký. Trenér: Sobotka.

Od druhé třetiny jasná záležitost

První dvacetiminutovka se Slavii nepovedla: Trhači šli dokonce po kuriózním vlastňáku Tadeáše Hejdy do vedení. Od druhé třetiny ale Pražané hře dominovali.

Zraněného Richarda Běhulu nahradil v kadaňské brance veterán Miroslav Hanuljak, kterému se zápas vůbec nepovedl – v rozmezí 26. až 30. minuty totiž dali sešívaní čtyři góly. A bylo rozhodnuto.

Po dvou brankách zaznamenali Filip Vlček s Petrem Kafkou. Slavia tak alespoň trošku napravila předešlé bídné výkony (pět zápasů, čtyři prohry), naopak Kadaň je dál u dna. 

HC SLAVIA PRAHA – SK TRHAČI KADAŇ 7:1 (1:1, 5:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Gaspar (Kuťák, Doležal), 26. Vlček (Bednář, D. Krejčí), 28. Vlček (Kružík, Všetečka), 29. Všetečka (Tomica), 30. Kružík (Kuťák), 35. Kafka (Vlček), 51. Kafka (Gaspar, Bednář) – 5. J. Svoboda.
Rozhodčí: Doležal, Zavřel – Bělohlav, Jindra.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 44:29.
HC Slavia Praha: Michajlov – D. Krejčí, J. Novák, Buchta, Hejda, Gaspar, Veber, T. Duda – Kafka, Bednář, Vlček – J. Doležal, Kuťák, Kružík – Tomica, Všetečka, Šteiner – M. Ondráček, Petrov, Brož. Trenér: Štrba.
SK Trhači Kadaň: R. Běhula – R. Havel, Trefný, T. Běhula, Kubát, Kottek, Seemann, Karmaškov – Havlín, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, Kulich, Bačo – Bucek, Hradecký, Veselý. Trenér: Rosol.

Tabulka Chance ligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 18 10 2 3 3 65:43 37
2. HC RT TORAX Poruba 18 10 2 1 5 58:39 35
3. HC Stadion Vrchlabí 17 11 0 1 5 64:39 34
4. HC ZUBR Přerov 18 9 2 2 5 55:42 33
5. Rytíři Kladno 16 8 2 4 2 64:48 32
6. HC Slavia Praha 16 7 3 1 5 53:39 28
7. HC Baník Sokolov 15 7 2 2 4 55:41 27
8. VHK ROBE Vsetín 18 7 2 2 7 50:53 27
9. HC Benátky nad Jizerou 18 7 2 2 7 50:55 27
10. LHK Jestřábi Prostějov

18

6 3 2 7 58:55 26
11. SK Horácká Slavia Třebíč 16 8 0 2 6 44:48 26
12. AZ Heimstaden Havířov 17 6 1 2 8 48:45 22
13. HC Slovan Ústí nad Labem 17 4 3 2 8 40:57 20
14. HC Frýdek-Místek 16 6 0 1 9 46:52 19
15. HC Stadion Litoměřice 16 4 3 1 8

55:65

19
16. SC Kolín 15 5 1 1 8 45:54 18
17. Draci Pars Šumperk 17 3 1 2 11 41:70 13
18. SK Trhači Kadaň 16 2 2 0 12 41:87 10

Další program Chance ligy

Pondělí 11. ledna:
16:00 HC Stadion Vrchlabí – VHK ROBE Vsetín 
16:00 HC Stadion Litoměřice – SC Kolín 
16:00 HC Slovan Ústí nad Labem – Draci Pars Šumperk 
17:00 HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 AZ Heimstaden Havířov – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 SK Trhači Kadaň – HC Baník Sokolov
18:00 Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou 

Úterý 12. ledna:
17:00 HC Slavia Praha – HC RT TORAX Poruba

Středa 13. ledna:
16:30 HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč
16:30 HC Vrchlabí – AZ Heimstaden Havířov
18:00 SC Kolín – HC ZUBR Přerov
18:00 Rytíři Kladno – VHK ROBE Vsetín
18:00 Draci Pars Šumperk – HC Stadion Litoměřice
18:00 HC Baník Sokolov – HC Slavia Praha
18:00 SK Trhači Kadaň – HC RT TORAX Poruba
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz