Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlava 22 - 1. díl

10. 01. 2021 | Televizní tipy
Válka je šílenství, které nezná mezí. George Clooney ve vojenské komedii na motivy slavného románu Josepha Hellera. Americký seriál (2019). Dále hrají: Ch. Abbott, H. Laurie, K. Chandler, D. D. Stewart, L. Pullman, R. Gavron, G. P. Martin, K. J. O'Connor a další. Režie George Clooney, Grant Heslov a Ellen Kurasová (V anglickém znění s titulky)
(Premiéra)

Mezinárodně úspěšná minisérie, natočená dle stejnojmenné knižní předlohy amerického spisovatele Josepha Hellera, vyniká mistrovsky groteskním tónem vyprávění. V jednu chvíli diváka rozveselí nesmyslnost vojenské byrokracie, aby mu vzápětí zatrnulo, jakmile pěšáky semele válečná mašinérie.

Hlava 22 - 1.dílAbsurdnost války ještě nikdy nebyla tak krutá, stejně jako vtipná, a našinci jistě přijdou na mysl Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. A byl to skutečně prý náš Jaroslav Hašek, jenž původní Hellerův román, vydaný roku 1961, měl určitou měrou ovlivnit. Seriálové zpracování pak nezůstává černohumornému literárnímu odkazu nic dlužno a řemeslně směle navazuje na prestižní filmovou adaptaci z roku 1970 režiséra Mikea Nicholse. Výpravně natočený seriál byl nominován na Zlaté glóby či ceny Emmy a mimo jiných jej výrobně zaštítil George Clooney, který se vedle režie chopil také hlavní role generála Scheisskopfa.

Dále se na produkci podílel talentovaný Richard Brown (Temný případ) s Ellen Kurasovou (Krvavé léto v New Yorku, Kafe a cigára). Všeobjímající satirický styl, na němž se podepsalo scenáristické duo Luke Davies (Candy, Lion) a David Michôd (Král, Cesta), jde na ruku poťouchlé kameře vynalézavého Martina Ruheho (Control, Harry Brown), jenž hrůzy války škodolibě zalévá sluncem a obrazovým stylem dává upomenout na staré válečné týdeníky či kultovní film M*A*S*H. Ve hvězdně obsazeném seriálu se vedle Clooneyho objevuje charismatický Hugh Laurie (Dr. House) či Kyle Chandler Hlava 22 - 1.díl(King Kong, První člověk, Vlk z Wall Street) a hlavní role bombometčíka Yossariana se ujal Christopher Abbott. Ten prokázal své herecké schopnosti v seriálech Hříšná duše či Girls anebo v provokativních snímcích Piercing, Přicházejí v noci a James White.

První díl šestidílného seriálu nás seznamuje s osudy posádky, která se připravuje na svou první misi. Většinu času jsou ale bažanti nuceni konat nesmyslná pochodová cvičení pro generála Scheisskopfa, který je posedlý výhrami v soutěžních přehlídkách. Sám generál ale přehlíží, že jeden z leteckých kadetů procvičuje v posteli jeho manželku: John Yossarian, kumpány zvaný „YoYo“. A je to ten samý kadet, jenž nevidí v zabíjení ustupujících fašistů pražádný smysl, a proto se jako příkladný simulant uchyluje na marodku s nejrůznějšími chorobami. Brzy ale i jeho přejde smích, jakmile bude nucen vrhat bomby. Nebo snad ne?

Seriál Hlava 22 - 1. díl můžete sledovat

12.1.2021 od 20:55 hodin na ČT art !!

A opakování 12.1.!


Zdroj, foto: Česká Televize

Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hlava 22 - 1. díl:

Hlava 22 - 1. díl
Hlava 22 - 1. díl
Hlava 22 - 1. díl
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !