Koželuh po premiéře za Plzeň: Splněný sen, ale bojím se, že to bude drahé

Koželuh po premiéře za Plzeň: Splněný sen, ale bojím se, že to bude drahé

Viktoria Plzeň chce rychle zapomenout na nevydařený podzim a během jara se opět dotáhnout na lídry tuzemské nejvyšší soutěže. Během zimní přestávky stihli viktoriáni odehrát pouze jediný zápas, když v generálce na ligu porazili aktuálně vedoucí tým FNL Hradec Králové vysoce 5:2. V sestavě se objevil i debutant Josef Koželuh, který si šanci od kouče Guľy pochvaloval.

Teprve osmnáctiletý obránce si připsal první start za A tým, ale rozhodně byl vidět, což doložil i asistencí na trefu Lukáše Matějky. „Je to pro mě splněný sen, užil jsem si to báječně. Navíc jsme vyhráli. Zápas s Hradcem Králové byl z našeho pohledu dobrý, jen škoda dvou obdržených gólů, chtěli jsme udržet nulu. Ale jako tým jsme to určitě zvládli dobře,“ hodnotil Koželuh svou premiéru v rozhovoru pro klubové stránky Plzně.

Koželuh se aklimatizoval na novou kabinu již delší dobu, neboť pár tréninků absolvoval s A týmem již během podzimu. V přípravě na něj slovenský kouč Adrian Guľa ukázal a on neváhal velkou výzvu přijmout. „Díky tomu, že jsem byl s týmem už párkrát na podzim, tak jsem teď neměl vůbec problém zapadnout. První dny přípravy byly složité z hlediska toho, že jsme předtím měli dlouhou pauzu, ale teď už to zvládám všechno v pohodě,“ pokračoval talentovaný mladík.

V duelu proti Hradci Králové nastoupil s kapitánskou páskou, což signalizuje, že jej čeká příspěvek do klubové pokladny. „Ještě nevím, kolik mě to bude stát, ale docela se toho bojím,“ dodal Koželuh pro klubové stránky západočeského celku. Tomu po podzimu patří až devátá příčka a první jarní kolo svede bitvu na půdě Příbrami.

Zdroj: fcviktoria.cz