Hlavní obsah

Ledecká je na těžké trati ve Svatém Antonu opět mezi elitou

Aktualizováno

Ester Ledecká skončila šestá v superobřím slalomu ve Svatém Antonu a také pátý start v rychlostních disciplínách v této sezoně lyžařského Světového poháru proměnila v umístění v první desítce. Jízda se dvojnásobné olympijské šampionce nepovedla tolik jako při prosincovém triumfu ve Val d'Isere. Na vítěznou Laru Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska ztratila 1,33 sekundy.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká v akci ve Svatém Antonu během závodu Světového poháru superobřího slalomu.

Článek

Ledecká v úvodu držela krok s nejrychlejšími, ale pak udělala chybu a od poloviny tratě bojovala, aby projela všechny branky. "Byla to zbytečná chyba. V jedné bráně z nějakého důvodu vyjela doprava a pak se snažila vrátit do modré linie," řekl České televizi trenér Tomáš Bank.

Ledecká uznala, že se jí tento moment nevydařil. "Měla jsem jasný plán, co tam budu dělat, že rychle zatížím levou lyži. Nicméně když jsem tam přijela, tak se mi ten plán nepovedlo úplně uskutečnit. Na tu lyži jsem stoupla moc pozdě, měla jsem ji blbě zatíženou a pak mě to odneslo až někam do háje," komentovala kritický okamžik.

Nástrahy superobřího slalomu ale nakonec zvládla. "Od té chyby to byl spíš boj o holý život než jízda. Jsem ráda, že jsem to dokončila, protože takovéhle super-G mi dá víc zkušeností," doplnila česká reprezentantka. Osmnáct závodnic dnes závod nedokončilo nebo bylo diskvalifikováno. "Trať byla opravdu hodně těžká. Možná to bylo nejtěžší super-G, co jsem jela, nebo rozhodně jedno z nejtěžších. Myslím si, že šesté místo je skvělé," řekla olympijská šampionka v superobřím slalomu.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká v cíli sjezdu ve Svatém Antonu.

Šestým místem vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek v této disciplíně v SP. "Pozitivní je to, že i když udělá hodně velkou chybu, že je šestá, což bylo loni její nejlepší umístění," ocenil Bank.

Gutová-Behramiová se startovním číslem pět nasadila v té době suverénně nejrychlejší čas. Nikdo ho nedokázal překonat. Druhá Marta Bassinová z Itálie ztratila 16 setin, třetí Švýcarka Corinne Suterová byla pomalejší o dvě desetiny. Devětadvacetiletá Gutová-Behramiová se díky vítězství posunula do čela hodnocení disciplíny, Ledecká klesla na druhou příčku.

Česká obojživelnice bude dál závodit na lyžích. Podle trenéra Banka chtěla jet do Bad Gasteinu, kde se už v úterý konají závody v paralelním slalomu na snowboardu, ale její okolí bylo proti. Nakonec padlo týmové rozhodnutí, že se Ledecká do Bad Gasteinu nevydá a startovat bude až ve švýcarské Crans Montaně, kde by se od 22. do 24. ledna měly uskutečnit dva sjezdy a jeden superobří slalom.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Antonu (Rakousko):
Ženy - superobří slalom:
1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:17,82
2. Bassinová (It.) -0,16
3. C. Suterová (Švýc.) -0,20
4. Tipplerová (Rak.) -0,45
5. Brignoneová (It.) -0,72
6. Ledecká (ČR) -1,33
7. Rädlerová (Rak.) -1,37
8. Gisinová (Švýc.) -1,48
9. Holdenerová (Švýc.) a Venierová (Rak.) obě -1,67.
Průběžné pořadí super-G (po 2 z 6 závodů):
1. Gutová-Behramiová 145
2. Ledecká a C. Suterová obě 140
4. Bassinová 130
5. Brignoneová 105
6. Tipplerová 68.
Průběžné pořadí SP (po 13 z 33 závodů):
1. Vlhová (SR) 649
2. Gisinová 530
3. Bassinová 423
4. Goggiaová (It.) 402
5. Gutová-Behramiová 390
6. Shiffrinová (USA) 385
...10. Ledecká 277
38. Dubovská (ČR) 71
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: