Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Akční seriál o speciálním oddělení britské policie Profesionálové se dočkal mimořádného úspěchu a stal se bez nadsázky legendou. Jeho hlavními hrdiny byli agenti Raymond Doyle (Martin Shaw) a William Bodie (Lewis Collins) a jejich šéf major Cowley (Gordon Jackson). Od natáčení uběhlo už 44 let.

Herci Gordon Jackson a Lewis Collins už bohužel zemřeli, Shaw je stále herecky činný. A to jak na divadle, tak před kamerou. Diváci jej mohou vídat mj. v seriálu z produkce BBC One Inspektor George Gently, který bude od 10. ledna uvádět každou neděli v osm večer Televize Seznam.

Díky rodičům, milovníkům divadla, měl Shaw k herectví vztah už od dětství. Zkušenosti začal sbírat už jako malý chlapec, následovala studia na Londýnské akademii hudby a dramatických umění. V televizi se poprvé objevil v roce 1967 v soap opeře Coronation Street, v divadle debutoval o rok později. Slavné Profesionály, kteří z něj udělali mezinárodní hvězdu, začal natáčet v roce 1977.

Jizva, kterou má herec na tváři, nevznikla v maskérně. Shaw se stal obětí napadení, při kterém mu útočník rozdrtil pravou lícní kost. Na postiženém místě má voperovaný obličejový implantát. Po této neblahé zkušenosti se herec zřekl alkoholu.

Reklama

Další články

Načítám