Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

AC Milán s Turínem nezaváhal, Juventus přemohl Sassuolo

AC Milán díky výhře 2:0 nad FC Turín v čele tabulky odskočil na rozdíl tří bodů městskému rivalovi Interu. Ten remizoval ve šlágru 17. kola 2:2 na hřišti AS Řím a udržel před svým dnešním soupeřem druhé místo v tabulce. V jednoznačnou záležitost ve prospěch favorita se změnilo utkání, ve kterém Atalanta deklasovala nováčka z Beneventa na jeho stadionu 4:1. Český reprezentant Antonín Barák přispěl v italské lize gólovou asistencí k domácímu vítězství Hellasu Verona 2:1 nad Crotone. Juventus využil dlouhé přesilovky a porazil Sassuolo 3:1. Asistence Jakub Jankta nepomohla ani k bodu Sampdorii v duelu se Spezií (1:2).

Fotbalisté Bergama po vstřeleném gólu v Serii A
zdroj: PA autor: Renato Olimpio

AC Milán rozhodl o plném bodovém zisku v prvním poločase, kdy se během 25. až 36. minuty prosadili Rafael Leao a z penalty Franck Kessie. V závěru utkání naskočil do hry poprvé od listopadu domácí útočník Zlatan Ibrahimovic, který byl zraněný.

V Římě otevřel skóre v 17. minutě křížnou střelou z hranice vápna Lorenzo Pellegrini. Asistenci si připsal Henrik Mchitarjan, který se stal po Harrym Kaneovi z Tottenhamu druhým hráčem, který v aktuální sezoně pěti nejprestižnějších evropských lig nasbíral alespoň osm branek a stejný počet asistencí.

"Nerazzurri" skóre otočili dvěma slepenými góly po změně stran. Nejprve se hlavou po rohovém kopu prosadil Milan Škriniar a další asistenci Marcela Brozoviče zužitkoval trefou o břevno Achraf Hakimi. Krajní bek Interu dal šestý gól v sezoně.

Remízu ale zajistil Římanům v 86. minutě Gianluca Mancini. "Vlci" zůstávají na třetím místě a ztrácí na Inter stále tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter Milán remizoval v Římě s AS

Barák nahrával a Verona podržela Crotone u dna tabulky

Barák po čtvrthodině hry navedl míč k pokutovému území a přihrávkou vyzval ke skórování Nikolu Kaliniče. O deset minut později přidal druhý zásah Federico Dimarco, nováček soutěže už po změně stran jen snížil.

Hellas zůstává na devátém místě v těsném kontaktu s pohárovými příčkami. Crotone stále čeká na první venkovní vítězství v sezoně a je poslední.

Juventus hrál celý druhý poločas proti oslabenému soupeři, protože na konci prvního dějství dostal za ostrý skluz červenou kartu Pedro Obiang. Obhájci titulu přesilovku brzy využili, ze střední vzdálenosti se trefil Danilo.

V 59. minutě Juventus po více než sedmi letech inkasoval doma v početní převaze, prosadil se Grégoire Defrel. "Stará dáma" ale přece jen potvrdila roli favorita, tři body jí zařídil v 82. minutě střídající Aaron Ramsey. V nastavení navíc přidal svůj 15. gól v sezoně nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo. Juventus se dostal na čtvrté místo, Sassuolo zůstává sedmé.

Kapitán Neapole Lorenzo Insigne proměnil v utkání s Udine penaltu a se 73 ligovými zásahy vyrovnal na sedmém místě klubových tabulek Brazilce Carecu. V prvním poločase vyrovnal Kevin Lasagna, a tak rozhodnutí přinesla až trefa Tiémouého Bakayoka z 90. minuty. Neapol díky tomu bodově dotáhla čtvrté Bergamo, Udine je třinácté.

Atalanta se ujala vedení po půlhodině hry zásluhou Josipa Iličiče. Krátce po změně stran sice vyrovnal domácí Marco Sau, ale Rafael Tolói, Duván Zapata a Luis Muriel rozhodli o vítězství favorizovaných hostů. Osmifinalista tohoto ročníku Ligy mistrů bodoval v Serii A v sedmém střetnutí v řadě.

Janov se díky výhře 2:0 nad Boloňou dostal na první nesestupovou příčku. Tři týmy pod ním ale sehrály o zápas méně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sampdoria podlehla Spezii

Jankto asistoval, Sampdoria však prohrála

Jakub Jankto přihrál na gól Sampdorie, janovský klub ale prohrál na hřišti Spezie 1:2. Spezia vedla od 20. minuty po brance Claudia Terziho, hosté ale brzy odpověděli. Český záložník ve 24. minutě nacentroval zleva do pokutového území a Antonio Candreva prostřelil brankáře. Jankto si připsal třetí asistenci v sezoně.

Sampdoria nedokázala navázat na překvapivou výhru nad Interem z minulého kola. Po hodině hry proměnil pokutový kop M'Bala Nzola a skóre 2:1 už se nezměnilo.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Benevento - Bergamo 1:4 (50. Sau - 30. Iličič, 69. Tolói, 71. Zapata, 86. Muriel), FC Janov - Boloňa 2:0 (44. Zajc, 55. Destro), AC Milán - FC Turín 2:0 (25. Leao, 36. Kessie z pen.), AS Řím - Inter Milán 2:2 (17. Lor. Pellegrini, 86. Mancini - 56. Škriniar, 63. Hakimi), Hellas Verona - Crotone 2:1 (16. Kalinič, 25. Dimarco - 55. Messias), Parma - Lazio Řím 0:2 (55. Alberto, 67. Caicedo), Udine - Neapol 1:2 (27. Lasagna - 15. Insigne z pen., 90. Bakayoko), Fiorentina - Cagliari 1:0 (72. Vlahovič), Juventus Turín - Sassuolo 3:1 (51. Danilo, 82. Ramsey, 90.+2 Ronaldo - 59. Defrel), Spezia - Sampdoria Janov 2:1 (20. Terzi, 60. Nzola - 24. Candreva).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články