Macháč v Dauhá snadno zvládl první kolo kvalifikace Australian Open

10. 1. 2021, 14:44
Aktuality 6
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč bez problémů zvládl svou premiéru v kvalifikaci Australian Open, která se letos hraje netradičně v Dauhá. Dvacetiletý Čech na úvod přehrál snadno 6-3 6-1 Portugalce Joaa Dominguese a čeká ho druhé kolo proti Brazilci Meligenimu.
T. Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Tomáš Macháč debutoval v kvalifikaci grandslamu loni na Roland Garros a hned se bez ztráty setu prodral do hlavní soutěže. Dnes zahájil boj o premiéru na Australian Open a opět neztratil ani set. 

Dvacetiletý rodák z Berouna si ve svém prvním utkání v roce 2021 poradil hladce 6-3 6-1 s Portugalcem Joaem Dominguesem a navázal tak na solidní formu z konce minulé sezony, kdy se dostal do finále challengeru v Bratislavě a ve světovém žebříčku se posunul do Top 200.

Na cestě do hlavní soutěže Australian Open Macháčovi nestojí žádný nasazený soupeř. Ve druhém kole se v úterý utká s o dva roky starším Brazilcem Felipem Meligenim, který dnes vyřadil Slováka Martina Kližana. Vítěz duelu pak bude o start v hlavní soutěži bojovat ve středu proti Dánu Mikaelu Torpegaardovi, nebo Číňanu Zhizhenu Zhangovi.

Kvalifikace na Australian Open se kvůli Covidu-19 a nutné karanténě v pořadatelské zemi koná netradičně mimo Melbourne. Muži hrají v katarské Dauhá, kde zítra odstartují také Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář, kteří na sebe mohou narazit ve druhém kole. 

Ženy bojují o start na melbournském grandslamu v Dubaji a z Češek se představí jen Tereza Martincová, kterou v prvním kole čeká Slovinka Tereza Mrdežaová. Už dnes vítězně odstartovaly papírové favoritky Cvetana Pironkovová, Sara Erraniová či Timea Babosová.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
kvalifikace mužů - Dauhá / Katar
nedělní výsledky (10. 01. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Macháč (ČR) - Domingues (Portug.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Dobry-den
Dobré to bylo. Po té ostudě v prosincové extralize jsem měl o něj strah, ale asi už je v pohodě. smile
Tak jen tak dál, toho dobrého losu je potřeba využít!smile
Reagovat
EllNino
Tak ostuda, hrál se zraněním a nepodával první servis ...

to se nedá srovnat se zápasem v kvaldě GS
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Meligeni je kurevsky těžký soupeř.
Reagovat
EllNino
minulý rok na antuce vyhrál challenger v Sao Paulu, ale na hardu to asi nebude taková hrozba
Reagovat
smazaný uživatel
kurevsky tezky souper? lol
mozna na antuce v JA, ale na hardu ho Tomek musi dat jak prd...
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/ErY4CarXEAAVXqc?format=jpg&name=large
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist