Tenistka dostala vakcínu místo zdravotníků. ‚Netušila jsem, čeho se dopouštím,‘ tvrdí Slovenka Cibulková

Začátek očkování proti nemoci covid-19 na Slovensku přinesl první vlnu nevole. Vakcínu totiž v úvodní fázi, kdy má být očkován především zdravotnický personál, dostala také bývalá tenistka Dominika Cibulková. Ta nyní čelí kritice na sociálních sítích. S informací přišel slovenský Denník N.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava (Aktualizováno: 19:24 10. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská tenistka Dominika Cibulková

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Archivní foto | Zdroj: Reuters

Očkování na Slovensku začalo 26. prosince loňského roku. Kvůli postupným dodávkám vakcíny ministerstvo zdravotnictví na základě rizika vytvořilo strategii, podle které své občany očkuje. Vakcínu zatím dostalo asi 20 tisíc lidí.

Slovensko hlásí, že jako první na světě vyvinulo test na britskou mutaci nového koronaviru

Číst článek

V první fázi má být vakcína určená výhradně zdravotníkům, pracovníkům kritické infrastruktury a lidem, kteří pracují v zařízeních sociálních služeb. Slovenské ministerstvo zdravotnictví ale dosud neupřesnilo definici, kdo do kritické infrastruktury patří, píše Denník N.

Jednatřicetiletá Cibulková se na svých sociálních sítích v neděli omluvila a uvedla, že se na pořadník čekatelů dostala kvůli omylu: „Pokud bych jen tušila, že se dopouštím vážného pochybení a že jen nevyplňuji volné místo v pořadníku, tak bych v žádném případě možnost očkovat se nevyužila.“

„Velmi mě celá situace ve vztahu k lidem, kteří na vakcínu čekají, mrzí,“ napsala někdejší světová čtyřka v singlu. Pod facebookovým příspěvkem se přesto strhla vlna kritiky, která omluvu Cibulkové neuznává.

Premiér Matovič uvedl, že je zapotřebí přesvědčit co nejvíce lidí, aby se dali očkovat proti covidu-19. Cibulková by podle něj byla pro takovou kampaň, kdy by veřejně známé osobnosti šly lidem příkladem, „jako stvořená“. Součástí takovéto kampaně ale Cibulková nebyla.

Nemám problém, když denně při tisících naočkovaných lidí budou mimo pořadník veřejně naočkováni tři čtyři s cílem masivní propagace mezi pochybovači, sdělil předseda vlády. Dělat to tajně není fér, dodal s tím, že od ministerstva zdravotnictví nyní očekává jednoznačné a nezpochybnitelné pořadníky.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme