10. ledna 2021 • 21:10

SESTŘIHY: Liberec skolil Třinec, Sparta Hradec. Litvínov - Dynamo 5:0!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní 34. kolo Tipsport extraligy začalo gólovou show Litvínova. Verva doma rozstřílela Pardubice 5:0! Hradec Králové pod vedením kouče Vladimíra Růžičky ani potřetí v ročníku nevyzrál na Spartu, která na svém hřišti vyhrála 4:1. Plzeň skolila 3:2 v prodloužení Kometu a ukončila její vítěznou sérii  po čtyřech výhrách. Karlovy Vary se dál trápí, s Vítkovicemi prohrály 1:4 a padly popáté v řadě. České Budějovice vyhrály 3:1 nad Zlínem a připsaly si první tříbodové domácí vítězství v sezoně. Mladá Boleslav porazila 4:2 Olomouc. Na závěr programu si Liberec poradil s trápícím se Třincem, který prohrál 0:2 a Bílí Tygři tak zvítězili popáté za sebou.



Demolice Pardubic. Lukeš členem Klubu střelců

První velkou šanci měl ve čtvrté minutě domácí Jarůšek, který dorážel po Irvingově střele. Vzápětí neuspěl po přečíslení dvou na jednoho se Zdráhalem Lukeš a na Kloučkovi ztroskotal v úniku Pospíšil. V osmé minutě neproměnil další sólový nájezd Lukeš.

Ve 14. minutě se už Verva radovala z vedení. Při vyloučení Jana Koláře, které bylo na straně Východočechů jediné v celém utkání, se trefil v přesilové hře od modré čáry přes clonu před Kloučkem lotyšský obránce Balinskis. Domácí přestříleli Dynamo v úvodní části výrazně 19:6, ale vyšší náskok si nevypracovali.

Ve druhém dějství se poměr střel i obraz hry vyrovnaly a Pardubičtí nebyli daleko od vyrovnání. Nebezpečně pálil Mikuš a ve 33. minutě se dostal Camara sám až před Godlu, ale bekhendovým zakončením se mu nepodařilo dostat kotouč za jeho záda.

Na začátku třetí části Lukeš nejdříve neuspěl, když mu sebral radost brankář Klouček, ale o chvíli později v čase 41:19 už střelou z pozice mezi kruhy nad Kloučkovu lapačku dovršil jubileum a 250. gólem vstoupil do Klubu ligových střelců deníku Sport. Nedlouho poté přišel jediný trest i na domácí straně, Štich si ho však odpykal celý.

V následujících chvílích Severočeši definitivně strhli zápas na svou stranu. U gólu na 3:0 byl opět Lukeš, když v přečíslení dvou na jednoho ideálně naservíroval puk Pospíšilovi, jemuž stačilo trefit odkrytou branku. O necelé dvě minuty později navíc přidal čtvrtý zásah Žejdl. V polovině 53. minutě završil skóre ještě Hanzl.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „My jsme samozřejmě velmi spokojení s hrou i výsledkem. Kluci si za tím šli od prvního střídání. Měli jsme výbornou první třetinu, po které jsme mohli vést vyšším rozdílem. V druhé třetině se to srovnalo a podržel nás tam párkrát i Denis (Godla). Ve třetí třetině jsme dali rychlý gól, soupeř to musel trochu otevřít a my jsme chodili do brejkových situací, které jsme využili. Konečně nám to tam napadalo. Jsme moc rádi za Denisovu nulu, ale i za vstup Františka Lukeše do Klubu hokejových střelců. Každý hráč však dnes zaslouží absolutorium. Byl to asi náš nejlepší zápas v sezoně.“

Richard Král (Pardubice): „Z naší strany je těžké hodnotit tohle utkání, které se nám absolutně nepovedlo. První půlku zápasu jsme byli ještě v autobuse. Trošku měřítko sneslo druhých deset minut druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme chtěli zápas dostat nějakým stylem na naší stranu, bohužel jsme tam udělali nějaké chyby, hnedka nám domácí ujeli do přečíslení, dostali jsme góly a pak už to bylo víceméně o ničem. Do zápasu jsme nastoupili katastrofálně bez nasazení, bruslení; tohle nechceme tolerovat a určitě si promluvíme s některými hráči, protože tohle je prostě neakceptovatelné.“

SESTŘIH: Litvínov - Pardubice 5:0. Debakl Dynama, milník si připsal domácí Lukeš
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:05. Balinskis, 41:19. F. Lukeš, 45:09. Pospíšil, 46:58. Žejdl, 52:31. M. Hanzl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich (A), Demel, D. Kolář – P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.

Hosté: Klouček (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Anděl, O. Roman, Kusý – Pochobradský, Rohlík, Koffer.

Rozhodčí

Kika, Sýkora – Ondráček, Špůr

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Krize Energie, padla popáté za sebou

Karlovarská Energie poprvé v sestavě s navrátilcem Tomášem Rachůnkem v úvodní dvacetiminutovce tahala za kratší konec. Vítkovičtí byli od první minuty aktivnějším týmem, byli častěji na puku a i důraznější v obranné činnosti.

První výraznější příležitost Gewieseho ještě dokázal Novotný levým betonem zlikvidovat, ale v 11. minutě byl už krátký na přízemní střelu Mikysky, který využil přečíslení tří na jednoho. V 18. minutě přebruslil Dočekal Lauka a zasunul puk mezi betony karlovarského gólmana. Jedinou výraznější příležitost domácích nevyužil Flek, jehož samostatný únik skončil střelou mimo tyče vítkovické branky.

Herní převaha Ridery pokračovala i v dalším průběhu utkání, v němž nenacházeli Karlovarští žádnou účinnou protizbraň na pevnou obranu hostí a aktivní napadání po celém kluzišti. Ve 27. minutě se ocitl puk potřetí v domácí brance, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl tento zásah uznán z důvodu jeho dosažení rukou.

Zakřiknutým hráčům Energie nepomohly ani dvě přesilovky, které Západočeši sehráli velmi špatně. Poté, co na konci druhé třetiny byli krátce po sobě vyloučeni Kohout a Mikyska, dostali hosté příležitost 43 sekund trvající hry pěti proti třem. Využil ji po 15 vteřinách tečí Lakatošovy střely Krenželok.

Ve 48. minutě zůstal v předbrankovém prostoru domácí obranou zcela nepokrytý Kalus a po ideální přihrávce Malleta zvýšil na 4:0. Následná aktivita domácích vedla díky střele Kašeho z 50. minuty ke zkorigování nepříznivého stavu. Ke vstřelení další branky již domácím nepomohla ani 20 sekund trvající hra pěti proti třem a ani čtyřicetivteřinová power play.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Vítkovice na nás vlétly. Když už jsme jejich úvodní tlak přestáli a měli jsme tam nějaké příležitosti, nechali jsme je odskočit o dvě branky. Soupeř nás potom svou poctivou a houževnatou obranou nepouštěl do žádných větších příležitostí. My jsme nehráli to, co jsme chtěli. Nedostali jsme se k našemu hokeji, byli jsme všude pozdě a neuhrávali jsme souboje. Myslím, že třetí gól do šatny byl rozhodující. Byť snaha našich hráčů byla až do konce, tak Vítkovice byly lepší a zaslouženě zvítězily. Jsme rádi, že tady máme Tomáše Rachůnka. Myslím, že nám zpátky zapadne do první lajny. Jeho přesun z Liberce byl hodně rychlý a jeho pozice dnes nebyla vůbec jednoduchá. Věřím, že si to sedne a naše i Tomášovy výkony půjdou zase výše a budou výrazně lepší.

Radek Philipp (Vítkovice): “Dnes to byl samozřejmě těžký zápas, který jsme zvládli díky skvělému přístupu mužstva, podpořenému vynikajícím gólmanem. Děkujeme všem klukům, jak zvládli dnešní zápas. Do utkání jsme měli výborný vstup, byli jsme silnější v osobních soubojích a dobře nám to bruslilo. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovkou, což nám také určitě pomohlo. Ve třetí třetině - až na nějaké střely, při kterých nás podržel Dolejš - jsme odehráli zbytek zápasu v klidu. Vážíme si tohoto vítězství a odjíždíme domů spokojeni.„

SESTŘIH: Karlovy Vary - Vítkovice 1:4. Novoroční krize Energie dál trvá. Hosté přeskočili Olomouc
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49:30. D. Kaše

Hosté: 10:39. J. Mikyska, 17:04. Dočekal, 39:35. L. Krenželok, 47:10. M. Kalus

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Horák) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, D. Kaše, Flek – Lauko, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Hladonik, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Pyrochta, R. Polák (C), Gewiese, Galvinš, Koch, L. Kovář, R. Černý – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Schleiss – Mallet, J. Mikyska, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dočekal.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Brejcha, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Třetí skalp Hradce pro Spartu. Řádil kapitán Řepík

Ve čtvrté minutě zahrozil v oslabení Tomášek, na gólmana Mazance ale nevyzrál. Za hosty kontroval v polovině úvodní třetiny Smoleňák, jenže Machovský byl rovněž pozorný. Ve 14. minutě otevřel skóre Tomášek velmi pohotovou dorážkou zblízka po Piskáčkově pokusu od modré čáry. Zrovna tak si mohl spravit chuť také hostující kapitán Smoleňák, ale Machovský měl i v tomto případě navrch.

Na začátku druhé části potvrdil Machovský svou pohodou z předchozích dvou zápasů, které dochytal s nulou, proti Zacharovi. Ve 24. se na druhé straně blýskl Mazanec proti Sukeľovi. Na trestnou lavici pak putoval Blain, ale v oslabení využil Zachar při přečíslení dvou na jednoho nahrávku od Kevina Klímy a ranou bez přípravy vyrovnal.

Právě Zachar pak mohl při dalším oslabení dokonat obrat ve skóre, tentokrát už měl však v minisouboji se strážcem sparťanské branky navrch Machovský. Za domácí se snažil odpovědět Rousek, ani on ale nebyl úspěšný.

Sparta si vše vynahradila v úvodu třetího dějství. Dohrávanou přesilovku po Koukalově prohřešku sice ještě sparťané nezužitkovali, ale jen pět sekund po skončení trestu procedil kotouč za Mazancova záda Řepík. O dvě minuty později navíc po souhře právě s Řepíkem zvýšil Němeček.

Za Mazance pak při další možnosti Pražanů zaskočil Nedomlel. V 54. minutě pomohla Machovskému po ráně Lva branková konstrukce. Královéhradečtí podpořili v závěru svou početní výhodu hrou bez gólmana, jejich risk ale potrestal Řepík a definitivně rozhodl.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to těžký zápas, takový s příznakem play off, v němž bylo hodně osobních soubojů, byl to hodně i o taktice. Jsme rádi, že se nám povedla třetí třetina a získali jsme tři body. Celkově to bylo trochu jiné utkání než před pár dny, vyrovnanější než minule, navíc ta únava se trošku kumuluje, takže to bylo i více fyzicky náročné.“

David Kočí (Mountfield HK): „Pro nás to byl dneska krutý zápas. Dvě třetiny jsme hráli velice dobře, měli jsme pohyb, kotouče chodily rychle dopředu, snažili jsme se agresivně napadat soupeře a ten s tím měl podle mého trošičku problémy. Bohužel jsem nedali dostatek gólů. Pak samozřejmě rozhodla třetí třetina, kdy jsme během dvou střídání dostali dva góly. Soupeř odskočil na 3:1 a to se už pak těžko dotahuje.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Mountfield HK 4:1. Lídr porazil Hradec i potřetí. Zazářil Řepík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:30. Tomášek, 41:40. Řepík, 43:41. Němeček, 58:15. Řepík

Hosté: 28:19. M. Zachar

Sestavy

Domácí: Machovský (Salák) – Košťálek, Piskáček (A), Němeček, Poizl, Kalina, Jurčina, Kulhánek – Řepík (C), Horák, Sobotka – Tomášek, Sukeľ, Rousek – Říčka, Pech (A), Buchtele – Šmerha, Vitouch, Zikmund.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Jank, Váchal – Orsava, Koukal, Kevin Klíma – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Perret – Lev, Morong, M. Zachar.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Sobotka, Zíka

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

bez diváků diváků

Motor slaví poprvé doma za tři body

Duel nabídl od počátku svižné tempo. Nebezpečnou střelu z mezikruží vyslal Doležal, pěknou akci předvedl Karabáček. Zlínský Fořt v páté minutě trefil tyčku. Skóre se poprvé měnilo po chybě hostů ve středním pásmu. Puku se zmocnil Prokeš a nekompromisně z levého kruhu prostřelil Kašíka.

Domácí zvyšovali aktivitu, další výborné příležitosti měli Martin Novák, jenž se neprosadil sám před brankářem, nebo zblízka střílející Přikryl. Druhou trefu přidal mocným nápřahem Suchánek, k němuž vyplaval kotouč před modrou čáru.

Druhou část zahájili Jihočeši třemi přesilovkami v rychlém sledu, jediným efektem však byla tyčka nastřelená obráncem Plášilem. Moravané naopak v oslabení unikli ve dvou na jednoho, ale Fořt minul českobudějovickou klec.

Před polovinou základní hrací doby promíchali domácí útočné formace a poslali do boje rekonvalescenta Holce, který neproměnil vyloženou příležitost hned při svém prvním střídání. Zejména přičiněním hostí se zápas měnil v urputnou bitvu, v níž nebylo mnoho místa na hokejovou krásu.

Na počátku třetího dějství putoval úplně zbytečně za katr Christov a vteřinu po jeho návratu na led korigoval českobudějovický odchovanec Vopelka střelou z levého kruhu.

Přibližně ze stejného místa necelé čtyři minuty před sirénou se trefil také domácí Doležal, kterého vyslal dopředu kapitán Pýcha. V závěru ještě mohl pečetit Jonák. Hosté se ani nedostali k power play.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): “V první třetině jsme využili zaváhání soupeře k otevření skóre a rychle přidali druhý gól. Od té chvíle se nám hrálo líp a také nás podržel gólman (Marek Čiliak). Ve třech přesilovkách se nedařilo speciálním formacím, které nehrály dobře. Třetí gól nás uklidnil a jsem rád, že po debaklu v Liberci jsme uhráli tři body proti houževnatému Zlínu.„

Martin Hamrlík (Zlín): “Úvodních deset minut jsme vůbec nehráli špatně, ale potom jsme dostali dva rychlé góly a energie se přehoupla na stranu Českých Budějovic, kterým navíc výborně chytal Čiliak. Náš gól přišel pozdě. Trápíme se střelecky. A když inkasujeme, naše energie zmizí. Jsme zklamaní, ale domácí vyhráli zaslouženě.„

SESTŘIH: České Budějovice - Zlín 3:1. Jihočeši poprvé vyhráli doma za tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:57. Prokeš, 13:23. Suchánek, 56:31. Z. Doležal

Hosté: 43:23. Vopelka

Sestavy

Domácí: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Allen, Vydarený (A), Plášil, Suchánek, Slováček – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Christov, Prokeš, Jonák – Holec.

Hosté: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Suhrada – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

Rozhodčí

Jeřábek, Lacina – Frodl, Komárek

Stadion

Budvar aréna

Skvělou první třetinu korunoval mladík Moravec

Hned první přerušení hry bylo za zvuku gólové sirény, když přečíslení dva na jednoho vyřešili ukázkově ve třetí minutě Zbořil se zakončujícím Claireauxem.

Druhý gól přidali domácí v polovině první třetiny, kdy se ujala kombinace čtvrté formace, na jejímž konci byl mezi Lukášovy betony skórující Najman.

Mladá Boleslav byla při chuti a na 3:0 zvyšoval dvě minuty před první přestávkou svým premiérovým gólem v extralize sedmnáctiletý obránce Moravec. Pro hosty mohlo být ještě hůř, když se sám na Lukáše vyřítil Jääskeläinen, ale v tomto souboji olomoucký brankář obstál.

Hosté v první třetině vyprodukovali pouhé dvě střely na branku, ale hned zkraje části druhé se ujala jedna přesilovková v podání Káni, kterou hosté snížili na rozdíl dvou branek. Ten ale vydržel jenom šest minut, neboť na druhé straně se prosadil další z domácích obránců, tentokrát Pláněk. Stav byl 4:1 a do olomoucké branky šel Konrád.

Zajímavý hokej pokračoval i ve třetí třetině. Za hosty mohl snížit šest minut před koncem Kucsera, ale již ležící Krošelj dokázal ještě vytasit zákrok lapačkou. Olomoučtí se nakonec snížení dočkali, když se deset sekund před koncem trefil v přesilovce Kuscera.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): “Rozhodla první třetina. Dobře jsme do ní vstoupili, měli jsme dobrý pohyb. Vytvořili jsme si hodně šancí, mohli jsme mít i větší náskok. Ale stav 3:0 byl klíčový, protože druhá třetina skončila 1:1. Jsme rádi za tři body.„

Jan Tomajko (Olomouc): “První třetinu jsme prospali. Tam to byla z naší strany katastrofa a rozhodlo to o celém zápase. Ve druhé a třetí jsme se už zlepšili, měli jsme i hodně střel. Ale takový vstup do zápasu nemůžeme opakovat.„

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc 4:2. Moravec korunoval první třetinu. Hosté marně dotahovali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:11. Claireaux, 11:42. Najman, 18:02. Moravec, 28:16. Pláněk

Hosté: 21:49. J. Káňa, 59:50. Kucsera

Sestavy

Domácí: Krošelj (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Fillman, Šidlík, Klikorka – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson.

Hosté: Lukáš (30. Konrád) – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – J. Káňa, Handl, Bambula – Burian, Ostřížek, V. Tomeček – Kolouch, Nahodil, Kucsera – Mácha, Gřeš.

Rozhodčí

Hodek, Micka – Kajínek, Hynek

Stadion

ŠKOENEGO Aréna

Série Komety končí, udeřil Kodýtek

První třetina nabídla svižný hokej plný šancí a také gólů. Již v páté minutě dostala Kometa k dispozici přesilovku, kterou dokázala za krátkou chvíli využít. Od modré čáry napřáhl obránce Zámorský a před brankou tečující Zaťovič překonal plzeňského brankáře Pavláta.

Radost Brňanům však dlouho nevydržela, za 43 sekund bylo totiž srovnáno. Eberle našel zadovkou zpoza brány Straku, na jehož zakončení nestihl Vejmelka reagovat přesunem na bližší tyč. Kometa ale dál hrála výborně a v osmé minutě se dočkala opět vedoucí trefy. Mueller od hrazení našel rozjetého Holíka, který se s ničím dlouho nepáral a prostřelil Pavláta mezi betony. Vedení domácích mohl následně navýšit Bondra, jehož slalom až před plzeňské brankoviště utnul zákrokem hostující gólman.

Druhá třetina byla na šance o něco skoupější. Hrál se vyrovnaný hokej, mírnou převahu však měli hosté. Těsně za polovinou základní doby dostali k dispozici přesilovku a tu ranou od modré čáry využil Jiříček. Ještě ve stejné minutě si mohli Brňané vzít vedení na svou stranu: Mueller vybídl ke skórování Zaťoviče, ten ale nechal vyniknout připraveného Pavláta. V závěru druhého dějství ještě zahrozil Holík, ale výsledek se už neměnil.

Poslední třetina odstartovala pěknou akcí nejnovější brněnské posily z druholigového Znojma. Zkušený útočník Vojtěch Němec našel před brankou Šoustala, ale jeho pokus skončil ve výstroji hostující gólmana. Jinak byla většina třetiny opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. Zajímavé věci se začaly dít až v posledních pěti minutách. Nejprve si obránce Král dovolil projet před branku a trefil tyč.

Poté hráli domácí přesilovku čtyři na tři a také pět na tři, Plzeň ale velkému tlaku odolala a naopak v oslabení málem udeřila. Šest sekund před koncem třetí třetiny vychytal Vejmelka nebezpečný pokus Straky.

Šlo se do prodloužení, které bylo na šance vyrovnané, ale jeden brejk přeci jen vyšel. Gulaš poslal do jízdy Kodýtka a ten sám před Vejmelkou rozhodl.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Věděli jsme, že přijede tým, který dokazuje své postavení v tabulce a má svoje kvality. Myslím si, že jsme v zápase určitě nebyli horší. Mohli jsme zápas zlomit, měli jsme šance, ale góly jsme nedali. To stejné v závěru, měli jsme přesilovku pět na čtyři i pět na tři, tam se zápas lámal. Bohužel nedůrazem v koncovce jsme zápas nezvládli a bereme jenom bod.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Byl to velmi vyrovnaný zápas. První třetina byla z naší strany trošku nervózní. Měli jsme tam pasáže, kdy jsme ztráceli puky a soupeře jsme dostávali na koně. Měli šance, ale naštěstí nám tolik neodskočili. Dokázali jsme to vždy srovnat. Samozřejmě jsem strašně rád, že jsme si v prodloužení ten bod vzali a bodovali v prodloužení. Skvělé dva body z Brna, klobouk dolů před mančaftem.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Plzeň 2:3p. Domácí dvakrát vedli, přesto prohráli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:27. Zaťovič, 08:35. P. Holík

Hosté: 05:10. Straka, 31:28. Jiříček, 63:13. Kodýtek

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Bartejs, Mlčák, Gulaši, Svozil, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, V. Němec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

Hosté: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Suchý, Eberle – Rob, Přikryl, Pour – Slanina, Malát.

Rozhodčí

Hejduk, Obadal – Kis, Lučan

Stadion

DRFG arena

Bílí Tygři i bez opor ve formě, Oceláře trápí produktivita

Třinečtí trenéři si v poslední době stěžovali na nízkou produktivitu, proto rozbili jejich nejúdernější útok, aby pozvedli další. V elitní řadě zůstal jen Růžička, kapitán Vrána se postavil mezi Kanaďany Leiera a Rodewalda do středu druhého útoku a nejlepší střelec aktuálního ročníku extraligy nastupoval až ve třetí řadě s bratry Kovařčíkovými.

Třinec začal aktivně, v náznaku šancí se ocitli Leier a Ondřej Kovařčík, ale jinak obrana Liberce i bez tří důležitých hráčů (Šmíd, Vitásek, Havlín) pracovala spolehlivě. Hosté navíc využili chybu Jaroměřského na útočné modré čáře, v málo vídaném protiútoku dvou na brankáře Kacetla si Bulíř vyměnil puk s Grígerem a pohodlně skóroval.

Domácí v prostřední části zvýšili obrátky, ale měli i smůlu, když střelu Marcinka zastavila tyč. Po hezké akci a přihrávce Růžičky zůstal Hrehorčák sám před Kváčou, ale liberecký gólman se včas přesunul skvěle zasáhl a ve druhé třetině zneškodnil osmnáct střel. Třinečtí z tlaku nic nevytěžili, naopak ve 39. minutě propadl Kundrátkovi puk na útočné modré čáře a v přečíslení dva na jednoho Vlach skvěle nabil Pavlíkovi.

Liberec spoléhal ve třetí třetině na zabezpečenou obranu, a byť se domácí snažili, tak si dvoubrankový náskok bez problémů hlídal. Kváča už dokonce nemusel v posledních pěti minutách vůbec zasahovat, Třinec nic nevymyslel ani v 90 sekund dlouhé hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „Nemůžeme týmu moc vytknout, že by nechtěl a nepracoval. Kluci to chtějí zlomit, je to vidět na ledě i na střídačce. Když ale dáte za tři zápasy jen jeden gól, tak nemůžete vyhrát.“

Patrik Augusta (Liberec): „Hráli jsme velmi dobře systémově, obětavě a dobrou defenzivu podpořil vynikajícím výkonem brankář Kváča.“

SESTŘIH: Třinec - Liberec 0:2. Druhá nula Kváči. Tygři se čtvrtou výhrou v řadě dostali přes Hradec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 14:02. Bulíř, 38:49. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, Marcinko, Martin Růžička (A) – Leier, P. Vrána (C), Rodewald – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandić, Štibingr, Derner, Kunst – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Gríger, Bulíř, Průžek – R. Pavlík, P. Jelínek (C), J. Vlach – D. Špaček, Najman, Šír.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Litvínovští hokejisté rozstříleli Pardubice rozdílem 5:0!
Litvínovští hokejisté rozstříleli Pardubice rozdílem 5:0!

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud