Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eastwoodův trhák Vesmírní kovbojové z roku 2000 pojednává o smělých astronautech v důchodu, kteří chtějí dokázat, že jsou i přes vrzající klouby stále jedničkami ve svém oboru. Hlavní aktéři Clint Eastwood (90), James Garner (†86), Donald Sutherland (85) a Tommy Lee Jones (74) ale nebyli během natáčení tak neohrožení jako jejich postavy, i když odvaha jim nechyběla. Ve skutečnosti došlo i k pár úrazům.

„Ty kostýmy byly příšerně nepohodlné,“ postěžoval si kdysi Jones. „Bolelo to, když jste je oblékali, když jste je sundávali, i když jste je měli na sobě. Nedalo se v nich dýchat a pořád se rozpadaly. Měly spoustu hadic, které se vždycky někde zasekly,“ prozradil nejmladší z legendární čtveřice.

„Ten oblek byl tak těžký, že Donalda převážil, přepadl dozadu a prasklo mu koleno,“ zavzpomínal Eastwood na úraz Donalda Sutherlanda.

Ten ovšem nebyl jediný, kdo přišel během natáčení k úrazu. Dnes již bohužel zesnulý James Garner také upadl a vykloubil si rameno. Režisér mu sám přispěchal na pomoc. „Od natáčení Thunderbolt and Lightfoot mám chronické problémy s ramenem, takže vím, jak ho zasadit zpátky, Jim to ten den dotočil, jen pak chvíli nemohl hrát golf,“ popsal Eastwood.

Ani jeden ze zraněných herců plac neopustil, dokud nebylo hotovo. Garner dokonce odmítal svalovat úraz na svůj věk. „Byla to čistě nemotornost, ne že bychom něco nezvládali, protože jsme staří, tomu nehodlám věřit ani minutu,“ nechal se slyšet krátce po natáčení.

Při jedné scéně si ale trochu staří přeci jenom připadali. A sice když se jejich holá pozadí objevila na kameře. „Našim zadkům bylo dohromady 250 let, moje žena málem umřela smíchy. Horečně jsem hledal něco, co by tomu mému pomohlo, ale gravitace se projevila. Beztížnost vesmíru by nám slušela víc,“ dodal se smíchem Sutherland.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám