Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:3 PPKodýtek rozhodl o výhře Plzně na ledě Komety v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zaťovič 1 : 0
6. Straka 1 : 1
9. Holík 2 : 1
32. Jiříček 2 : 2
64. Kodýtek 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v 34. kole extraligy v Brně nad Kometou 3:2 v prodloužení a radovali se ze třetí výhry za sebou. Indiáni v utkání dvakrát dohnali ztrátu a v čase 63:13 rozhodl útočník Petr Kodýtek. Kometa neuspěla poprvé po čtyřech výhrách v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto: Peter Čerešňák z Plzně se raduje z gólu.

Článek

První třetina nabídla svižný hokej plný šancí a také gólů. Již v páté minutě dostala Kometa k dispozici přesilovku, kterou dokázala za krátkou chvíli využít. Od modré čáry napřáhl obránce Zámorský a před brankou tečující Zaťovič překonal plzeňského brankáře Pavláta.

Radost Brňanům však dlouho nevydržela, za 43 sekund bylo totiž srovnáno. Eberle našel zadovkou zpoza brány Straku, na jehož zakončení nestihl Vejmelka reagovat přesunem na bližší tyč. Kometa ale dál hrála výborně a v osmé minutě se dočkala opět vedoucí trefy. Mueller od hrazení našel rozjetého Holíka, který se s ničím dlouho nepáral a prostřelil Pavláta mezi betony. Vedení domácích mohl následně navýšit Bondra, jehož slalom až před plzeňské brankoviště utnul zákrokem hostující gólman.

Druhá třetina byla na šance o něco skoupější. Hrál se vyrovnaný hokej, mírnou převahu však měli hosté. Těsně za polovinou základní doby dostali k dispozici přesilovku a tu ranou od modré čáry využil Jiříček. Ještě ve stejné minutě si mohli Brňané vzít vedení na svou stranu: Mueller vybídl ke skórování Zaťoviče, ten ale nechal vyniknout připraveného Pavláta. V závěru druhého dějství ještě zahrozil Holík, ale výsledek se už neměnil.

Poslední třetina odstartovala pěknou akcí nejnovější brněnské posily z druholigového Znojma. Zkušený útočník Vojtěch Němec našel před brankou Šoustala, ale jeho pokus skončil ve výstroji hostující gólmana. Jinak byla většina třetiny opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. Zajímavé věci se začaly dít až v posledních pěti minutách. Nejprve si obránce Král dovolil projet před branku a trefil tyč.

Poté hráli domácí přesilovku čtyři na tři a také pět na tři, Plzeň ale velkému tlaku odolala a naopak v oslabení málem udeřila. Šest sekund před koncem třetí třetiny vychytal Vejmelka nebezpečný pokus Straky.

Šlo se do prodloužení, které bylo na šance vyrovnané, ale jeden brejk přeci jen vyšel. Gulaš poslal do jízdy Kodýtka a ten sám před Vejmelkou rozhodl.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 2:3 PP (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Zaťovič (Zámorský, P. Holík), 9. P. Holík (Mueller, Zaťovič) - 6. P. Straka (Eberle, F. Suchý), 32. Jiříček (F. Suchý, Gulaš), 64. Kodýtek (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Vejmelka - F. Král, Zámorský, Bartejs, Mlčák, Gulaši, S. Svozil, Barinka - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Valský, Klepiš, L. Horký - Kusko, V. Němec, Vincour - D. Bondra, F. Dvořák, T. Šoustal. Trenéři: L. Zábranský st.
Pavlát - L. Kaňák, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička - M. Lang, Kodýtek, Gulaš - P. Straka, F. Suchý, Eberle - Rob, F. Přikryl, Pour - Slanina, Malát. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: