Nová česká verze Císařské hymny

Nathaniel Filip

Nathaniel Filip

Nathaniel Filip a Zuzana Bubílková Nathaniel Filip

K jubilejním šedesátým narozeninám Karla Habsburského, vnuka posledního českého krále, nahrál zpěvák Nathaniel Filip českou verzi Císařské hymny. Zpěvák taktéž zaslal hlavě Habsburského rodu k jeho jubileu blahopřejný dopis a odkazem na píseň.


Císařská hymna, u nás známá pod názvem "Zachovej nám Hospodine", byla po několik staletí oficiální hymnou podunajské monarchie, kam české země patřily.


Nathaniel Filip se profiluje jako zpěvák tradičního popu a šansonu. V posledních třech letech je jeho profesní partnerkou moderátorka a první dáma satiry Zuzana Bubílková, společně vystupují s hudebně-zábavným představením "Šansony a BUBU fóry!".


Nathaniel Filip je prvním profesionálním zpěvákem, který nazpíval českou verzi Císařské hymny. Videoklip byl symbolicky natáčen na Karlově mostě s kulisou Pražského hradu v pozadí. Na YouTube má klip již desítky tisíc zhlédnutí.


Link na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XULjacrz29g


Kontakt:

www.nathanielfilip.cz

e-mail: nathaniel@nathanielfilip.cz

Klíčová slova ČR-Rakousko-hudba-monarchie-zajímavosti-lidé-Nathaniel Filip

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.