Barák nahrávkou přispěl ke gólu a výhře Verony 2:1 nad Crotone. AC Milán vede s tříbodovým náskokem

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák přispěl v italské lize gólovou asistencí k domácímu vítězství Hellasu Verona 2:1 nad Crotone. Inter Milán remizoval ve šlágru 17. kola 2:2 na hřišti AS Řím a udržel před svým soupeřem druhé místo v tabulce. Na vedoucího městského rivala AC ztrácí tři body.

Tento článek je více než rok starý.

Řím (Aktualizováno: 22:55 10. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák v dresu Verony

Antonín Barák v dresu Verony | Zdroj: Reuters

Barák po čtvrthodině hry navedl míč k pokutovému území a přihrávkou vyzval ke skórování Nikolu Kaliniče. O deset minut později přidal druhý zásah Federico Dimarco, nováček soutěže už po změně stran jen snížil.

Hellas zůstává na devátém místě v těsném kontaktu s pohárovými příčkami. Crotone stále čeká na první venkovní vítězství v sezoně a je poslední.

Juventus hrál celý druhý poločas proti oslabenému soupeři, protože na konci prvního dějství dostal za ostrý skluz červenou kartu Pedro Obiang. Obhájci titulu přesilovku brzy využili, ze střední vzdálenosti se trefil Danilo.

Rivalovi kvůli sněhové bouři zápas odložili, Realu ale ne. ‚Nejsme loutky,‘ stěžuje si brankář Courtois

Číst článek

V 59. minutě Juventus po více než sedmi letech inkasoval doma v početní převaze, prosadil se Grégoire Defrel. „Stará dáma“ ale přece jen potvrdila roli favorita, tři body jí zařídil v 82. minutě střídající Aaron Ramsey. V nastavení navíc přidal svůj 15. gól v sezoně nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo. Juventus se dostal na čtvrté místo, Sassuolo zůstává sedmé.

Skóre utkání AS Řím - Inter Milán otevřel v 17. minutě křížnou střelou z hranice vápna Lorenzo Pellegrini. Asistenci si připsal Henrik Mchitarjan, který se stal po Harrym Kaneovi z Tottenhamu druhým hráčem, který v aktuální sezoně pěti nejprestižnějších evropských lig nasbíral alespoň osm branek a stejný počet asistencí.

„Nerazzurri“ skóre otočili dvěma slepenými góly po změně stran. Nejprve se hlavou po rohovém kopu prosadil Milan Škriniar a další asistenci Marcela Brozoviče zužitkoval trefou o břevno Achraf Hakimi. Krajní bek Interu dal šestý gól v sezoně.

Remízu ale zajistil Římanům v 86. minutě Gianluca Mancini. „Vlci“ zůstávají na třetím místě a ztrácí na Inter stále tři body.

Kapitán Neapole Lorenzo Insigne proměnil v utkání s Udine penaltu a se 73 ligovými zásahy vyrovnal na sedmém místě klubových tabulek Brazilce Carecu. V prvním poločase srovnal Kevin Lasagna, a tak rozhodnutí přinesla až trefa Tiémouého Bakayoka z 90. minuty. Neapol díky tomu bodově dotáhla čtvrté Bergamo, Udine je třinácté.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

AS Řím - Inter Milán 2:2 (17. Lor. Pellegrini, 86. Mancini - 56. Škriniar, 63. Hakimi), Hellas Verona - Crotone 2:1 (16. Kalinič, 25. Dimarco - 55. Messias), Parma - Lazio Řím 0:2 (55. Alberto, 67. Caicedo), Udine - Neapol 1:2 (27. Lasagna - 15. Insigne z pen., 90. Bakayoko), Fiorentina - Cagliari 1:0 (72. Vlahovič), Juventus Turín - Sassuolo 3:1 (51. Danilo, 82. Ramsey, 90.+2 Ronaldo - 59. Defrel).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme