4. 1. 2021 Petr Pavlík

Sparťané poprvé v sezoně hostí Hradec

Naši hokejisté po nevydařeném utkání proti Liberci přivítají na domácí půdě Hradec Králové. Svěřenci koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače budou chtít v úterý od 17:00 hodin odčinit předchozí porážku a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Podaří se našemu týmu zapsat druhé vítězství nad Hradcem v této sezoně? Utkání vysílá v přímém přenosu stanice HokejkaTV.

Sledujte utkání s Hradcem Králové na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Hradci Králové můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Kupte si speciální edici dresů pro CHL!

Díky našemu umístění v sezoně 2019/20 jsme se na tu letošní kvalifikovali do mezinárodní Ligy mistrů, která ovšem musela být kvůli koronavirovým opatřením zrušena. Champions Hockey League se přesto dohromady s Warrior Sports rozhodla kluby podpořit prodejem speciální edice dresů. 30 € z prodeje každého dresu poputuje přímo na konto týmu, kterému trikot náleží.

Pozor, jedná se o limitovanou edici! Dresy jsou v prodeji pouze do 9. února v 20:00 hodin, neváhejte tedy a pořiďte si památku na speciální sezonu zde: www.shop-chl.com.

Vítězná domácí série po pěti duelech skončila

Pražané po neúspěšném utkání na východě Čech v Pardubicích změřili síly v domácím prostředí s Libercem, proti kterému měli v aktuálním ročníku vyrovnanou bilanci. V utkání se lépe dařilo Bílým Tygrům, kteří šli v první třetině do dvoubrankového vedení. Náš tým se zvedl v poslední části, kdy se prosadil obránce David Němeček, ale další góly už sparťané nepřidali a prohráli po bitvě 1:3.

U těsné porážky s Libercem byl také obránce Jan Piskáček, jenž se vrátil do sestavy po drobném zranění. Nás tohle nemůže zlomit. Snažíme se hrát celý zápas na sto procent, od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale jejich brankář všechny šance pochytal,“ komentoval zkušený obránce. Jeho tým v utkání vyprodukoval četné množství střel a svého soupeře přestřílel, ale recept na brankáře Petra Kváču našel jen jednou.

Hradečtí pravidelně bodují a jsou ve formě

Hokejisté z Hradce Králové v posledních pěti duelech třikrát slavili vítězství, co je však nejzajímavější, Hradečtí pokaždé bodovali! Na ledě v Olomouci hradecká družina zvítězila 3:2 po samostatných nájezdech, v domácím prostředí pro změnu přetlačila pardubické Dynamo poměrem 3:2, kdy vystřelil tři body útočník Jakub Orsava.

Ofenzivu táhne zkušený útočník Radek Smoleňák, jenž patří se svými jedenácti vstřelenými brankami do čela hradeckých střelců. V aktuálním ročníku se daří mimo jiné i Jakubu Orsavovi, který prozatím zapsal patnáct bodů. Na třetím místě je posléze bývalý sparťanský forvard Vladimír Růžička, jehož bodový příspěvek činí čtrnáct bodů. Z beků se po odchodu Filipa Hronka do zámoří nejlépe daří jeho jmenovci Filipu Pavlíkovi.

První vzájemnou bitvu ovládli Pražané

Úvodní vzájemný duel této sezony na ledě hradeckého Mountfieldu vyzněl lépe pro sparťany, kteří zvítězili těsně 2:1. Domácí hokejisté šli v sedmé minutě utkání do vedení, ale náš tým dvěma vstřelenými góly otočil vývoj zápasu na svoji stranu a o zisku tří bodů rozhodl slovenský šikula Matúš Sukeľ.

Číslo zápasu:

3

Sparťané v posledních šesti vzájemných duelech s Hradcem Králové na svém kluzišti třikrát vyhráli, nicméně jen jednou nebodovali. Budou naši hokejisté i nyní úspěšní a zapíšou druhou vzájemnou výhru nad východočeským soupeřem v probíhajícím ročníku?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek