Výběr z médií: školení policistů na hackery, omezení rychlosti ve městech na třicítku a bakterie u opic

V pondělním tisku se dočtete, že 154 českých policistů projde speciálním školením etického hackování. Informuje o tom Deník N. Evropské metropole podle Mf Dnes rozšiřují zóny s maximální povolenou rychlostí třicet kilometrů v hodině. A čeští vědci objevili u opic ze zoologických zahrad nové druhy bakterií, píše Právo. Více ve výběru z médií, který připravil Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omezení rychlosti na 30 km/h

Evropské metropole podle Mf Dnes rozšiřují zóny s maximální povolenou rychlostí třicet kilometrů v hodině (ilustrační foto) | Foto: Joe Kniesek | Zdroj: Flickr | CC BY 2.0,©

E15

Česká národní banka nakoupila koncem loňského roku zlato za skoro 800 milionů korun, šlo asi o 610 kilogramů. Do nového roku tak ČNB vstoupila s rezervami drahých kovů v hodnotě přes 12 miliard korun. Informuje o tom deník E15.

Deník N

Na 154 českých policistů projde speciálním školení etického hackování, aby dokázali líp čelit kyberútokům. To je pondělní téma Deníku N. V duchu motta „Chceš-li se ubránit hackerům, musíš se stát jedním z nich“ se naučí způsobům, které se používají k prolamování bezpečnostních systémů.

Hackeři se dostali ke zdrojovým kódům Microsoftu, přiznala společnost. Nebyli schopní je pozměnit

Číst článek

Mf Dnes

Evropské metropole rozšiřují zóny s maximální povolenou rychlostí třicet kilometrů v hodině. To je téma pro pondělní Mf Dnes. V Česku zatím takové zóny radnice nezavádějí často, pomalu jich ale přibývá. Letos chce rychlost v centru omezit například Brno, Liberec nebo Ústí nad Labem. Podporu má taková změna i v Praze.

Hospodářské noviny

České firmy můžou získat dotace na obnovitelné zdroje z nového modernizačního fondu. Z toho se budou rozdělovat až nižší stovky miliard korun. Peníze půjdou například do teplárenství. Píšou o tom Hospodářské noviny.

Právo

Vědci z České zemědělské univerzity objevili u opic ze zoologických zahrad v Liberci a Olomouci nové druhy bakterií. Zmiňuje to pondělní deník Právo. Jde o bifidobakterie, ty příznivě působí v trávicím traktu člověka i různých druhů zvířat. Podle mluvčí liberecké zoo Barbary Tesařové objev pomůže upravit složení a dávek krmiva opic tak, aby předcházelo zdravotním problémům primátů.

Respekt

Při rozhodování o budoucím využití Nákladového nádraží Žižkov navrhují někteří odborníci například uvažovat i o zachování divočiny. To je téma pro týdeník Respekt.

Eliška Halaštová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme