Šmejdi zneužili Pirka: Slibují prodloužení života o 20 let

11.01.2021 11:42

Po českém internetu létá e-mail, který propaguje zázračný lék. Lidem údajně může prodlužit život až o dvacet let. Figuruje v něm i jméno profesora Pirka. Ale pozor. Jde o podvrh. Profesor Pirk upozorňuje, že s e-mailem nemá nic společného. Podvodem se už zabývá policie.

Šmejdi zneužili Pirka: Slibují prodloužení života o 20 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Léky, ilustrační foto

Možná dorazí i do vaší e-mailové schránky. Dopis, který propaguje prodej zázračného léku, který může prodloužit život až o dvacet let.

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí

Anonymní web slibuje dlouholetost a naprosto nereálné výsledky na základě smyšlených informací.

„Jsou tam nesmysly. Třeba, že si za 14 dní používání prodloužíte život o 20 let a odstraníte si z cév 3400 gramů cholesterolu. To je přece absolutní nesmysl,“ uvedl k tomu kardiochirurg Pirk.

Jenže Jan Pirk je proslulý kardiochirurg a když se nějaký podvodník zaštiťuje jeho jménem při prodeji léku, který má údajně posílit srdce, lidé takovému podvodu spíše uvěří.

Právní zástupce Jiří Metzner, který se případem také zabývá, upozorňuje, že profesoru Pirkovi teď kvůli léku píší lidé z Čech, Moravy, Slezska i ze Slovenska. Zdůraznil proto, že jeho jméno opravdu bylo zneužito a omluvil se všem, kteří podvodu naletěli.

„Bohužel jde o anonymní web ze zahraničí, tedy nástroje zablokování webu, což umožňuje trestní řád, ochrana spotřebitele či předběžné opatření, se v tomto případě míjí účinkem, proto je třeba lidi varovat a nadále pátrat po osobách, které tyto praktiky ‚šmejdů‘ zneužívají k vlastnímu obohacení,“ uvedl Jiří Matzner v dopise, který má server ParlamentníListy.cz k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…