Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič (†19) napasoval u Zlatých Hor auto do sloupu: Zemřel i nezletilý spolujezdec

Aktualizováno -
11. ledna 2021
12:06
Autor: ČTK, VaB - 
10. ledna 2021
22:53

Tragicky skončila nehoda osobního auta u hraničního přechodu u Zlatých Hor. Na místě zemřel řidič (†19) a nezletilý spolujezdec. Další osoba skončila v nemocnici. Auto narazilo bočně do sloupku.

Při tragické nehodě, kvůli které v neděli večer zemřeli v blízkosti hraničního přechodu u Zlatých Hor na Jesenicku dva lidé, nezvládl řízení devatenáctiletý řidič z Polska. Podle policie šlo o cizince, který jel od polských Glucholaz, ve vysoké rychlosti narazil do betonového sloupu bývalé celnice. Na místě zemřel on i nezletilý spolujezdec.

Nehoda se stala po 20:00. „Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k tragické dopravní nehodě došlo, dokumentují jeseničtí kriminalisté. Z důvodu záchranných a likvidačních prací a také dokumentace této události byl hraniční přechod na nezbytně nutnou dobu uzavřen. K úplnému obnovení provozu došlo krátce po půlnoci. Při havárii vznikla škoda předběžně 70.000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanové byli ve vozidle tři mladí lidé polské národnosti. Na místě zasahovali i jejich polští kolegové. „Polská záchranná služba na místě ošetřila jednu nezletilou pacientku, která vlivem mechanismu úrazu utrpěla těžká poranění těla. Po celkovém zajištění zdravotního stavu byla pacientka následně transportována do nemocnice v Glucholazích. U zletilého řidiče a nezletilého spolujezdce musel lékař z RLP Jeseník na místě dopravní nehody konstatovat smrt vzhledem k těžkým poraněním, která byla neslučitelná se životem,“ sdělila ČTK mluvčí Urbanová.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka se dle prvotních informací stala nehoda na polské straně. K místu tak vyjely profesionální a dobrovolné jednotky z Polska, havarované auto nakonec záchranáři našli na české straně ve směru na Zlaté Hory.

Loni při dopravních nehodách v Olomouckém kraji zemřelo 23 lidí, o 11 méně než v roce 2019. Výrazně klesl také počet dopravních nehod. Policie jich loni na silnicích v kraji evidovala 5070, zatímco v roce 2019 jich bylo 5508. Vyplývá to z předběžných statistik policie. Policisté pokles nehodovosti dávají do souvislosti s pandemií nového koronaviru, kvůli níž se po značnou část roku výrazně snížila intenzita automobilového provozu.

Video  V Kolíně při tragické nehodě zemřel nezletilý řidič: Luxusní mercedes letěl vzduchem 60 metrů!  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání