Není to legrace. Nikdo neví, jaké jsou následky, obává se trenér biatlonistů Rybář o své svěřence

Do Vánoc se koronavirus českým biatlonistům až na výjimky vyhýbal, teď je ale trápí pořádně. A to přitom za měsíc začne mistrovství světa. Než se nakažení vrátí k tréninku, čekají je důkladná lékařská vyšetření.

Oberhof Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Rybář

Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Ani střelba, ani běh na lyžích, ale koronavirus je teď hlavním tématem českých biatlonistů. Na začátku roku už stihl vyřadit šest závodníků mužské reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají biatlonisté na rozšíření nákazy koronavirem v českém týmu

„Člověk pak najednou začne přemýšlet, s kým kde byl a jestli s ním strávil déle, než je zdrávo. Je to strašné, ale je to tak a je to extrémně náročné na psychiku. Je to situace fakt nepěkná,“ řekl Radiožurnálu mistr světa a olympijský medailista Ondřej Moravec, který teď jako jediný s Jakubem Štvrteckým může z A-týmu mužské reprezentace závodit.

Čtyři nakažení jsou v izolaci, dva jejich spolubydlící v karanténě. „To morálce týmu rozhodně nepřidá takové věci řešit,“ podotkl Štvrtecký.

Povolají se junioři?

Už za měsíc začne ve slovinské Pokljuce mistrovství světa a je otázkou, kteří Češi a v jaké formě na něm budou moct startovat. Mezi nakaženými je i týmová jednička Michal Krčmář.

„Nechceme riskovat zdraví závodníků a určitě je to o lékařských rozhodnutích. S Michalem Krčmářem, i když bude negativní, tak se musí podrobit funkčnímu vyšetření a musíme vědět, že je vše v pořádku, aby mohl zase tvrdě trénovat. Není to legrace, nikdo pořádně neví, jaké jsou následky, a chceme jít co možná největší prevencí, jakou můžeme,“ vysvětluje trenér Ondřej Rybář.

Ten musí teď pro další závod ve Světové poháru povolat několik juniorů – pokud projdou testy na koronavirus.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme