11. ledna 2021 • 12:56

Bratr Vaidišové stoupá. Vyhrál první profesionální titul, chce výš než sestra

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu mu bude osmnáct let, razítko na plnoletost si však dal s několikadenním předstihem. Tobias Kodat, mladší bratr někdejší tenisové hvězdy Nicole Vaidišové, zdárně buduje vlastní tenisovou kariéru. Syn českých rodičů v amerických službách vyhrál o víkendu challenger v turecké Antalyi, získal svůj první profesionální titul.



Už si zahrál finále juniorky na Roland Garros, s Martinem Dammem juniorem se stali nejmladším párem dějin, který vyhrál utkání v hlavní soutěži dospělého US Open. Ale tohle je zatím nejvíc. Už v prosinci bušil „Toby“ na bránu prvního profititulu v Káhiře, ale skončil ve finále. Dočkal se až nyní na turecké antuce. Mladík s hezkým jednoručným bekhendem vítězně prošel pěti zápasy, ve finále přemohl pětadvacetiletého Francouze Maxima Hamoua (366. na ATP) 6:4, 6:2.

„První profesionální titul,“ jásal na sociálních sítích a přidal i perličku. Po vítězném finále musel vzít koště a způsobně po sobě zamést kurt.

Po prvním profesionálním turnajovém triumfu po sobě musel Tobias Kodat, mladší bratr bývalé tenistky Nicole Vaidišové, řádně uklidit antukový kurt
Po prvním profesionálním turnajovém triumfu po sobě musel Tobias Kodat, mladší bratr bývalé tenistky Nicole Vaidišové, řádně uklidit antukový kurt

Syn bývalého fedcupového kapitána Aleše Kodata a Riany Vaidišové se již narodil v americkém Bradentonu, kde rodina žije. Sice nevyrostl tak jako sestra Nicole, s bojovností a elánem však i on buší na dveře ke světlým zítřkům. Radou mu sem tam přispěje sestra a hlavně její manžel Radek Štěpánek.

Vybavuje si, jak jako malý párkrát vyjel s Nicole Vaidišovou na turnaje, třeba i na Wimbledon. „Je pro mě inspirací, ale chci být ještě trošku lepší než ona,“ hlásal před pár lety při tréninku na pražské Štvanici. Kariéra Nicole vrcholila dvěma grandslamovými semifinále a sedmým místem světa. „Já bych chtěl být první na světě,“ přál si tehdy Tobias, jenž se z 905. místa pořadí ATP posunul na životní 754. příčku.

Kupa práce je pořád před ním, v necelých osmnácti letech má však stále čas snít o nejvyšších metách.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud