Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Florbalisté z víkendových zápasů urvali dva body za výhru na nájezdy s Vinohrady

Druhým lednovým víkendem pokračovala Superliga mužů. Po sobotní těsné prohře na Spartě přivítali Severočeši poslední celek Sokol Královské Vinohrady. Po dobré úvodní třetině přišel útlum a liberečtí dokázali vyrovnat až těsně před koncem. O druhém bodu navíc rozhodl ze samostatného nájezdu Čermák.

FBC Liberec vs. ACEMA Sparta Praha 6:5 po nájezdech (3:1,0:1,2:3)

Do důležitého zápasu vstoupil tým Zdeňka Skružného s výraznými změnami v sestavě. Valeš se přesunul do první formace a příležitost dostal Jan Bitman. Změny v sestavě se vyplatily a i přes první inkasovanou branku, kterou vsítil hostující Stuchlík, se první třetina libereckým florbalistům podařila. Nejprve vyrovnal Valeš. Následně se prosadil po krásné přihrávce Wienera Martin Čermák. Pomyslný hřebíček v první periodě zatloukl Balatky, který dorazil střelu Dleska. 

Ve druhé třetině začal hostující tým hodně zlobit a několik ran musel zlikvidovat Daniel Mück, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem. Vinohrady v druhé třetině ovládly i střeleckou statistiku a liberečtí florbalisté se dokázali vyrovnat jen díky aktivnějšímu závěru. Do kabin ale Severočeši neodcházeli s vedením o dvě branky. Bína si v čase 38:39 našel na středu střeleckou pozici a z pod rukou prostřelil domácí ho brankáře. Po čtyřiceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 3:2 pro domácí.

Ihned ze začátku třetí třetiny přišla pro liberecké hráče další rána. Po chybě v rozehrávce získal míček Strachota a ten dokázal z protiútoku napálit míček pod břevno domácí branky. Následovala velmi vyrovnaná pasáž, kde oba týmy měly několik slibných šancí. Proměnit se povedlo až tu největší. Pražský celek SKV dostal nabídku trestného střelení, kterým nepohrdl Lukáš Gregor a v čase 48:00 zvýšil na 4:3 z pohledu žlutočerného celku. Ještě hůře bylo v 54. minutě, nejprve nastřelil Wiener tyč a o 40 sekund později poslal pátý projektil za záda brankáře kanonýr Bína. Na vedení 5:3 zareagoval hlavní trenér Zdeněk Skružný oddechovým časem a florbalisté Liberce už od 56. minuty zkoušeli hru bez brankáře. Ta tentokrát byla úspěšná. Valeš dokázal dvakrát prostřelit brankáře Šantoru a vyrovnal na 5:5. 

O vítězi muselo rozhodnout až prodloužení hrané tři na tři. V nastavených minutách branka nepadla, ale k vidění byly velké šance především na straně domácího celku. O extra bodu navíc pro černobílé barvy FBC Liberec rozhodl až v samostatných nájezdech Martin Čermák, který jako jediný ze 6 střelců svůj pokus proměnil.

FBC Liberec po třech porážkách získalo v souboji s SKV cenné dva body za výhru 6:5 po samostatných nájezdech.

ACEMA Sparta Praha vs. FBC Liberec 7:5 (0:0,2:2,5:3)

Do utkání vstoupili liberečtí hráči velmi pozorně a v prvních minutách povolili domácím střely pouze z velké vzdálenosti. Všechny projektily bezpečně lapil brankář Daniel Mück, který tentokrát dostal přednost před Ivanem Ponomarevem. První třetina branky nepřinesla, i když oba týmy měly dostatek šancí, aby prostřelili výborně chytající strážce svatyně.

Jako první síťku rozvlnil domácí navrátilec Milan Garčar. Nacvičenou standardní situaci zužitkoval střelou po zemi. Severočeši si odpověď přichystali v 31. minutě. Kopecký získal míček na obranné polovině a po nahrávce Wienera zakončoval do prázdné brány. 1:1. Do konce prostřední třetiny oba týmy vstřelily po jedné brance. Sparta se opět prosadila po brance Garčara. Libereckým dodal sebevědomí Čermák, který překonal Beneše v přesilové hře.

Jestli první dvě třetiny brankové hody nepřinesly, třetí dvacetiminutovka byla úplně z jiného soudku. Nejprve dokázal Liberec vsítit dvě branky. Hostující tým dostal do vedení Stránský a Světlík. Krátce na to přišel zlomový moment zápasu. V rozmezí 78 vteřin Sparta nejenom vyrovnala, ale odskočila do dvoubrankového vedení. Překvapení hosté v poslední desetiminutovce nedokázali zareagovat a týmu Zdeňka Skružného nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Konečnou podobu utkání dodal Kopecký, který vsítil pátou branku Liberce.

V týdnu bude Livesport Superliga pokračovat dalšími dvěma koly. Elitní tým FBC Liberec se střetne s Hattrickem Brno a s týmem Florbal Chodov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, FC Slovan Liberec, florbalista, AC Sparta Praha, Vinohrady, prodloužení, Zdeněk Skružný, Milan Garčar, FC Zbrojovka Brno, Superliga florbalu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté z víkendových zápasů urvali dva body za výhru na nájezdy s Vinohrady  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.