Radim Zohorna si musí počkat, Tučňáci ho poslali na farmu

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Radim Zohorna si musí na splnění snu o NHL počkat, urostlý útočník začne zámořskou sezonu na farmě Pittsburghu. Vedení klubu dnes bývalého hokejistu Mladé Boleslavi poslalo z kempu do svého týmu v nižší AHL.

Nejmladší člen úspěšného tria hokejových sourozenců se Pittsburghu upsal loni, roční smlouva je dvoucestná v celkové výši 792.500 dolarů. Někdejší hokejista Mladé Boleslavi či Komety Brno věděl, že na kempu bude mít těžkou pozici. „Ale nemám co ztratit. Do Ameriky letím bojovat. Když mě pošlou na farmu, budu hrát tam," řekl Zohorna v prosinci.

Za Atlantik vyrazil tři dny před koncem loňského roku, záhy pak nastoupil do tréninkového tábora Penguins. Týmy NHL letos nehrají žádné přátelské zápasy, před startem soutěže musejí zúžit kádry, aniž by trenéři viděli hráče v utkáních.

Radim Zohorna si musí na šanci poslat, vedení klubu ho dnes poslalo do záložního klubu Wilkes-Barre/Scranton Penguins, který se co nevidět začne chystat na start ročníku American Hockey League. Zohorna dosud v zámoří ani jinde v zahraničí nehrál.

Účastník několika podniků Euro Hockey Tour se u Penguins nevešel mezi šestici náhradníků, kteří budou pro první tým k dispozici a vzhledem k opatřením vůči koronaviru je čeká oddělená příprava mimo základní skupinu hokejistů.

Radim Zohorna hrál v tomto ročníku za Mladou Boleslav. Před odletem do Spojených států nastoupil za Bruslaře k 21 soutěžním utkáním, připsal si v nich 12 branek a 10 asistencí. V prosinci se spekulovalo o jeho možném startu za národní tým na Channel One Cupu v Moskvě, ale Zohorna nedostal souhlas od zástupců Penguins.

Hokejisté Pittsburghu zahájí nový ročník NHL ve středu 13. ledna utkáním na hřišti Philadelphie, farmářská AHL má odstartovat 5. února.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz