12. ledna 2021 • 09:25

Korda je poprvé v kariéře v semifinále turnaje ATP. Na Floridě překonal i otce

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Sebastian Korda postoupil na turnaji v Delray Beach poprvé v kariéře na okruhu ATP do semifinále. Dvacetiletý syn českého reprezentanta Petra Kordy, jenž reprezentuje USA, porazil ve čtvrtfinále druhého nasazeného krajana Johna Isnera 6:3, 4:6, 6:3.



Někdejší světová jednička mezi juniory se o premiérové finále utká s britským tenistou Cameronem Norriem. Už nyní ale Korda na Floridě překonal svého otce. Šampion Australian Open z roku 1998 startoval v Delray Beach dvakrát, nikdy tu ale nepřešel přes druhé kolo.

První semifinále na okruhu ATP si na turnaji zahraje i kvalifikant Christian Harrison. Šestadvacetiletý Američan, jehož kariéru přibrzdila řada zranění a celkem osm operací, vyřadil Gianlucu Magera z Itálie 7:6, 6:4 a jeho dalším soupeřem bude čtvrtý nasazený Polák Hubert Hurkacz.

Kvůli porušení koronavirových pravidel ale musí Harrison před semifinále zaplatit pokutu 3000 dolarů. Američan, jenž v žebříčku figuruje v osmé stovce, odmítl po výhře ve druhém kole absolvovat rozhovor na kurtu, protože si nechtěl vzít povinnou roušku. Proti jejímu nošení v minulosti brojil i na sociálních sítích. Po zápase s Magerem už ale povinnou proceduru zvládl.

Tenisový turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 418.195 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Korda (USA) - Isner (2-USA) 6:3, 4:6, 6:3
Norrie (Brit.) - Tiafoe (8-USA) 6:0, 3:6, 6:4
Hurkacz (4-Pol.) - Quiroz (Ekv.) 6:4, 6:4
Harrison (USA) - Mager (It.) 7:6 (7:2), 6:4

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud