Sabalenková přehrála i Sakkariovou a má 14. výhru v řadě. O titul se popere s Kuděrmetovovou

12. 1. 2021, 10:42
Aktuality 13
WTA ABÚ ZABÍ - Aryna Sabalenková na úvodním letošním turnaji v Abú Zabí pokračuje na vítězné vlně z konce loňské sezony. Nasazená čtyřka v semifinále za 62 minut smetla Marii Sakkariovou, kterou porazila počtvrté v řadě, a svou vítěznou šňůru natáhla na 14 zápasů. O svůj osmý titul si zahraje s Veronikou Kuděrmetovovou.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková na konci loňské sezony ovládla halové podniky v Ostravě a Linci a skvělou formu si drží i po téměř dvouměsíční pauze. Dvaadvacetiletá Běloruska na úvodním letošním turnaji v Abú Zabí prošla se ztrátou jediného setu do finále.

Nasazená čtyřka a světová desítka si postupně poradila s Polonou Hercogovou, Ajlou Tomljanovičovou, Ons Džabúrovou, Jelenou Rybakinovou a dnes nedala šanci Marii Sakkariové, kterou za pouhých 62 minut přehrála 6-3 6-2 a porazila ji už počtvrté v řadě.

Sabalenková se v úvodním dějství velmi rychle dostala do vedení 5-1. Pak přišlo její jediné zaváhání na servisu, ale druhý pokus úvodní set dopodávat už nepromarnila. Na začátku druhé sady se s přemožitelkou turnajové jedničky Sofie Keninové trochu tahala, v pátém gamu jí však znovu vzala servis a odpor řecké jedničky definitivně zlomila.

Sabalenková, jež dnes trefila 22 vítězných úderů a spáchala jen osm nevynucených chyb, si tak na třetím turnaji v řadě zahraje finále. O titul bude bojovat celkově podvanácté, loni všechna tři finále vyhrála (Dauhá, Ostrava a Linec).

Její soupeřkou v zítřejším finále bude Veronika Kuděrmetovová. Třiadvacetiletá Ruska se na pátý pokus dočkala postupu do finále turnaje WTA. V semifinále po odvráceném setbolu a necelých dvou hodinách boje zdolala 7-6(8) 6-4 teprve 18letou Martu Kosťukovou, jež rovněž bojovala o své premiérové finále na hlavním okruhu. Kuděrmetovová tak úspěšně navázala na cenný skalp Eliny Svitolinové, který vybojovala ve včerejším téměř tříhodinovém maratonu.

Sabalenková s Kuděrmetovovou proti sobě nastoupí podruhé. Před šesti lety se utkaly v prvním kole menšího podniku ITF v turecké Antalyi, Sabalenková zvítězila dvakrát 6-3.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
SAE, tv. povrch, 565.530 dolarů
úterní výsledky (12. 1. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (4-Běl.) - Sakkariová (9-Řec.) 6-3 6-2
Kuděrmetovová (Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 7-6(8) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
zfloyd
jestli jí to vydrží bude sympatická aryna brzy světovou jedničkou
Reagovat
blixa
Soráč jako smile Světovou jedničku už má vyhrazenou Iga smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile a naše Kája dvojkusmile, takže trojka
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Len tak ďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to silový tip.
Reagovat
Pavol
Je to silový tip ktorý zavše trafí kurt.
A keď jej to začne padať tak je vymaľované.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda
Reagovat
gigin
https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/oholene-ci-neoholene-ohanbi-vetsina-s-navratem-k-prirozenosti-nepocita-40347307#dop_ab_variant=0&dop_req_id=ed0k20IrfCh-202101121236&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
gigin
Já určo oholené, páč hříbeček vypadá větší a mohutnější na betoně, než v houští.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pedofile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Veronikasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist