Zde může být vaše reklama.

Změnil klub Záložník Texl bude na jaře hostovat ve Zbrojovce Brno

Záložník Texl bude na jaře hostovat ve Zbrojovce Brno

foto: ffczbrno.cz

12. 01. 2021 - 12:24

Působiště během zimní pauzy změnil záložník SK Sigma Olomouc Jiří Texl (1993). Na jaře bude hrát FORTUNA:LIGU za Zbrojovku Brno, kam odešel na hostování do konce sezony s opcí. V minulém roce hostoval Texl v SFC Opava. Informovaly o tom oba kluby na svých webech.

Texl absolvoval včerejší trénink, během dneška pak byl transfer formálně dotažen. "Od Jirky si slibujeme zvýšení konkurence ve středové řadě, do které zároveň dodá i fotbalovost," řek k transferu trenér Zbrojovky Richard Dostálek pro klubový web.

Texl je rodák z Vladislavi, do Sigmy přišel z Třebíče, rok hostoval ve Vítkovicích ( v sezoně 2016/2017). Debut v nejvyšší soutěži si připsal v červenci 2017 na hřišti Mladé Boleslavi. O měsíc později se poprvé gólově prosadil, a to hned dvakrát - shodou okolností proti Zbrojovce. V této sezóně pomohl Sigmě ke čtvrté příčce a následně si také zahrál v předkolech Evropské ligy (včetně obou zápasů se španělskou Sevillou). V minulém roce hostoval v Opavě. Na podzim naskočil do devíti utkání, v prosinci jej ze hry vyřadila nemoc. Celkem má Texl na kontě 77 startů ve FORTUNA:LIZE, dal čtyři branky. Ve druhé nejvyšší soutěží hrál za SK Sigma, Vítkovice a SFC Opava, bylo to celkem 62 utkání, v nich dal 6 gólů.

Jiří Texl je pátým odchovancem SK Sigma v současném kádru Zbrojovky. V Brně již působí brankář Martin Šustr, stopeři Pavel Dreksa s Janem Hlavicou a útočník Jan Hladík.

Další články