QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdravotníci se očkují už v celém kraji, vakcíny se dočkají i první pacienti

12.01.2021 14:00

Očkování probíhá nejenom ve Fakultní nemocnici Plzeň, ale také ve všech nemocnicích Plzeňského kraje. V příštím týdnu se bude vakcína aplikovat i v domovech pro seniory a se zvláštním režimem.

Očkování v Nem. PK

V nemocnicích Plzeňského kraje (Do skupiny patří čtyři nemocnice akutní péče v Domažlicích, Klatovech, Rokycanech a Stodu a dvě nemocnice následné péče s léčebnou rehabilitací v Horažďovicích a na Svaté Anně u města Planá) začalo v úterý 12. ledna dopoledne očkování zdravotníků proti onemocnění covid-19. "První den očkování si personál ověřoval hlavně náročnost přípravy vakcíny, průběh očkování i administrativu. Vše probíhalo bez komplikací," uvedl mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

Na řadu přišli především lékaři a sestry, kteří jsou nejčastěji v kontaktu s covidovými pacienty. "Zítra bude očkování pokračovat a kromě nemocničních zdravotníků se bude týkat už také prvních pacientů a od středy i kolegů ze zdravotnické záchranné služby. V příštím týdnu pak mobilní očkovací týmy vyrazí přímo do terénu, konkrétně do domovů pro seniory a do domovů se zvláštním režimem, kde budou očkovat zaměstnance i klienty," dodal Jiří Kokoška.

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24