Hlavní obsah

Bizarní situace v boji o Australian Open. Američan během zápasu zjistil, že má koronavirus

Bizarním způsobem se dozvěděl americký tenista Denis Kudla o svém pozitivním testu na koronavirus a nástupu do karantény. Infomace mu byla sdělena v Dauhá během zápasu prvního kola kvalifikace Australian Open s Maročanem Elliotem Benchetritem, jehož sice porazil 6:4, 6:3, ale na turnaji přesto skončil. Stejně jako jeho soupeř.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Denis Kudla skončil v kvalifikaci Australian Open kvůli koronaviru.

Článek

Zpráva o pozitivním testu zastihla hráče za stavu 6:4, 5:3. Podle Maročana musel být rozehraný game dokončen. Vyhrál ho nakonec Kudla a zápas tím ukončil. Byl uznán za vítěze utkání, nicméně v turnaji stejně dohrál.

Pokud by však hru vyhrál Benchetrit, postoupil by do další fáze kvalifikace bez boje. „Kdybych vyhrál game a snížil na 4:5, kvalifikoval bych se do dalšího kola," povzdechl si Maročan na sociálních sítích.

Na Kudlově vyřazení vydělal australský teenager Dane Sweeny, který místo duelu se čtvrtým nasazeným Američanem postoupí bez boje.

Benchetrit musel rovněž do hotelu, ale jeho test vyšel negativní, a tak se dlouhé vynucené karanténě nakonec vyhnul. Nechápe ale, jak je možné, že organizátoři pustili hráče do zápasu, aniž by znali výsledky předzápasových testů.

„Koncept testování spočívá v tom mít informaci dopředu k dispozici, abyste nemohli ohrozit soupeře a další lidi na turnaji. Jsou tu také lucky loseři, kteří jsou připraveni nahradit nakažené a nemocné. A takhle sem cestují zbytečně. Teď se dostane do finále kvalifikace hráč, který hrál jen jeden zápas. A to je také problém," stěžoval si Benchetrit v rozhovoru pro Tennis Majors.

Podle něj se musel Kudla nakazit až v Dauhá, protože pozitivní vyšel až jeho třetí test.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: