12. ledna 2021 • 15:55

Macháč blízko účasti na Australian Open, chybí zápas. Martincová vypadla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistu Tomáše Macháče dělí výhra od postupu na Australian Open. Český hráč si ve druhém kole kvalifikace hrané v Dauhá poradil za hodinu a půl s Brazilcem Felipem Meligenim 6:1 a 7:6. Zda vyrazí do Melbourne, kde se první grandslam sezony rozjede kvůli koronaviru až 8. února, rozhodne zápas s Dánem Mikaelem Torpegaardem. V kvalifikaci skončila Tereza Martincová.



Pokud dvacetiletý Macháč uspěje, zahraje si hlavní soutěže na Australian Open poprvé a na grandslamu podruhé. Svěřenec Daniela Vacka a 197. hráč žebříčku ATP uspěl loni v kvalifikaci Roland Garros a v 1. kole pak na pařížské antuce v pěti setech potrápil tehdy světovou třicítku Američana Taylora Fritze.

Martincová podlehla ve druhém kole ženské kvalifikace, která se hraje v Dubaji, Maryně Zanevské 2:6 a 3:6. S ukrajinskou rodačkou, která reprezentuje od roku 2016 Belgii, prohrála i potřetí v kariéře.

Kvůli koronaviru skončila kvalifikace pro Denise Kudlu. Američanovi bylo během utkání prvního kola s Maročanem Elliotem Benchetritem sděleno, že měl pozitivní test na covid-19. V tu chvíli vedl 6:4 a 5:3 a v dalším gamu prorazil podání soupeře a vyhrál. Kdyby Benchetrit snížil na 4:5, byl by vyhlášen vítězem utkání díky skreči, ale stejně by v kvalifikaci skončil, jelikož oba jsou nyní v karanténě a australský mladík Dane Sweeny startující na divokou kartu je bez boje ve 3. kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud