Hlavní obsah

Zámožný Indonésan údajně vybukoval celé letadlo pro sebe a manželku. Bál se covidu

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indonésan Richard Muljadi se obával, že by se mohl při cestě na dovolenou nakazit covidem. Údajně proto vykoupil všechna místa v letadle, aby v něm kromě něj a jeho manželky nikdo další nebyl. Společnost Lion Air Group, která let aerolinek Batik Air operovala, ovšem tvrzení mírní tím, že na mužovo jméno byl vydán pouze jeden rezervační kód, a to pro dva pasažéry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muljadi se vybukováním celého letadla chlubil na svém Instagramu, kde ukázal fotografie úplně prázdného letadla, píše server The Indian Express. „I po rezervaci tolika sedadel to bylo pořád levnější než si zamluvit soukromý tryskáč,“ uvedl muž s tím, že k cestě z Jakarty na Bali využil běžné letecké společnosti. Snímky vylidněné paluby pak obletěly sociální sítě.

I z toho důvodu se ke tvrzením vyjádřila letecká společnost, přes kterou Muljadi se svou manželkou Shalvynne Changovou cestoval. Lion Air Group uvedla, že šlo o standardní let, nikoli charterový, na obvyklé trase.

„Klient, o kterém je řeč, měl jeden rezervační kód pro dva pasažéry,“ uvedl šéf komunikace Danang Mandala Prihantoro a částečně tak vyvrátil Muljadiho tvrzení. Není ovšem jisté, zda muž nerezervoval další sedadla separátně.

Server Coconuts Bali odhaduje, že zaplatit za všechna sedadla v letadle by stálo zhruba 75 až 110 milionů indonéských rupií (114 až 167 tisíc korun), pokud se počítá s 12 místy v business class a 150 v economy. Server Mashable SE Asia nicméně poukázal, že něco takového by pro Muljadiho nebylo zcela cizí, protože svůj opulentní životní styl dává poměrně okatě najevo.

Dvaatřicetiletý Richard Muljadi je totiž vnukem nejbohatší Indonésanky Kartini Mulhadiové. Kromě toho je spoluzakladatelem technologické společnosti Dua Tech Global a šéfem rodinné firmy. Vybukovat celé dopravní letadlo by tak nemělo být mimo jeho finanční možnosti, píše The Indian Express.

Cestující v letadle udeřila ženu pěstí kvůli jejím zlobivým dětem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám