Jste zde


Jak pracovat s Kartami emocí: RECENZE
RenataP

Nejsou to karty jednoduché a vezmou Vás do tak hlubokých temnost, že právě to může být důvodem, proč v ruce těžknou a méně a méně se do nich chce. Jenže v sobě skrývají jedinečnou metodu, jak zjistit, které emoce si zastíráme kterými. Někdy smutek má podhoubí v potlačovaném vzteku a jindy jsme zlí na okolí jen proto, že srdce se trhá pláčem, ani o tom nevíme. 

 

Stojíme si na emocích, skrýváme, namlouváme, nalháváme. 

Je to jeden z častých nešvarů dnešní doby, ale právě tyto karty nás OSVOBODÍ.

Protože ukáží, kde a kam zamířit, abychom si ulevili.

Vzala jsem tedy jednu modelovou situaci.

Nedostatečnost: bezcenný, neschopný, slabý

To je tedy emoce, kterou jsem si cíleně vybrala....
A já osobně je ráda kombinuji s tarotem, protože mi to zjasní a lépe nastaví cestu do budoucna.

Tak schválně, když jsme tu už měli kartu Nedostatečnosti, přičemž řekněme, v některé své oblasti se cítím slabá… (možná až bezcenná).

Proč? Viselec (jiný úhel pohledu, nechat si ještě čas...)

Co s tím, kudy ven? Desítka mečů (rázné rozhodnutí, nastolení opravdového sebepoznání)

Tak je to asi zřejmé, mé pocity bezcennosti jsou proto, že někde ulpívám na starém, nefunkčním, dávno přežitém a možná tak dobře navyklém, že si myslím, že to tak skutečně je. Že jsem tedy slabá a bezcenná. Prvním krokem tedy bude zahledět se na sebe z jiných úhlů pohledu… a pak se vydat svou skutečnou cestou. A pro zajímavost Kartu emocí na závěr:

Vděčnost: oceňující, uznalý, požehnaný

To tedy bude emoce, která přijde, až tímto procesem úspěšně projdu?

TIP: Karty obsahují na první pohled hodně negativních emocí, ale postupně mi došlo, že právě díky nim se mohu vydat do hlubších a šťastnějších výšin. Pokud zvládnu tu cestu mezi...

O autorkách:

Petra Martin vyrůstala mezi Německem a USA. Rozdílnost kultur a cestování ji přivedlo na cestu zkoumání emocí, když se pak později jako spisovatelka potýkala s depresí, přivedlo ji to na cestu těchto karet a pečlivějšího zkoumání emocí. „Jak se cítím?“ byla otázka, na kterou si nedokázala odpovědět. A proto stvořila tyto karty.

Kris Wiltse je ilustrátorka, které se splnil životní sen. Vystudovala několik uměleckých škol a již patnáct let se věnuje jenom ilustraci. Techniky, které používá? Digitální zpracované otisky linorytných bloků.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020, https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/inspiracky/000494_karty-emoci.php