12. ledna 2021 • 21:02

SESTŘIHY: Salák za Spartu začal prohrou v Brně. Boleslav je druhá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr večera vybojovalo Brno. Hokejisté Komety v dohrávaném 12. kole Tipsport extraligy porazili 4:3 v prodloužení Spartu, svého tradičního rivala. Neúspěšnou premiéru tak v brance Pražanů zažil gólman Alexander Salák. Plzeň doma narazila proti Hradci Králové, který zvítězil 4:1. Mladá Boleslav v přímé bitvě o druhé místo porazila 3:2 trápící se Třinec. Liberec po čtyřech výhrách v řadě padl 3:4 po nájezdech v bitvě se Zlínem. České Budějovice zvítězily 4:3 nad Litvínovem a druhou tříbodovou výhrou za sebou výrazně stáhly manko na posledním místě. Pardubice přestřílely venku Karlovy Vary rozdílem 5:4 a uštědřily Energii šestou porážku v řadě. Vítkovice padly 1:2 s Olomoucí. 



Lídr třikrát srovnal, poslední úder ale dal Mueller

Sparta dostala hned na začátku od Komety luxusní dar. Ve čtvrté minutě byl po faulu u mantinelu na pět minut a do konce zápasu vyloučen obránce Gulaši. Jenže hosté naložili s početní výhodou špatně - pár střel bez problémů vychytal Vejmelka.

Hosté měli i v dalším průběhu první třetiny herně navrch, ale svoji převahu nedokázali střelecky využít. Blízko ke gólu pak měli domácí, jenže ideální Klepišovu přihrávku poslal Vincour těsně nad horní tyčku Salákovy branky. Sparťanský gólman pak uspěl při své první extraligové výzvě, když zlikvidoval trestné střílení Muellera za faul Němečka na Horkého.

Kometa se ale nakonec dočkala vedení. V poslední minutě využila přesilovou hru, na konci kombinace byl v bezprostřední blízkosti Klepiš, po jehož střele dostal Salák první extraligový gól. Klepiš tak skóroval potřetí v sezoně.

Hrálo se nadále ve svižném tempu se snahou prosadit se před brankou soupeře. Zblízka neuspěl Vincour, nájezd Rouska na Vejmelku hasil na poslední chvíli Ondřej Němec za cenu faulu, ale Tomášek při trestném střílení na brněnského gólmana nevyzrál.

Centimetry pak chyběly Spartě k vyrovnání po střelách Řepíka a Dvořáčka, které zazvonily o brněnskou tyč, slibně se vyvinula akce, na jejímž konci byl Pech, ale ani on Vejmelku nepřekonal.

V záplavě střeleckých příležitostí na obou stranách vyniklo v závěru druhé třetiny Pechovo gesto. Za zákrok na něj vylučoval sudí domácího Valského, ale sparťanský útočník přiznal, že o faul nešlo a hrálo se dál v plném počtu.

Ve třetí třetině rozvinula Sparta svoji aktivitu, ale pykala při vyloučení Dvořáčka, když rychlou kombinaci zakončil Holík. Pražané se ale během půl minuty vrátili do hry, když podobně pohlednou spolupráci zakončil zblízka Dvořáček.

Hosté se i v dalším průběhu tlačili před Vejmelku se snahou o vyrovnání, ale čáru přes rozpočet jim udělal Klepiš, který nachytal Saláka v nedbalkách při střele z úhlu a opět navýšil vedení Brna na rozdíl dvou branek. Jenže zase jen na chvíli, opět po půl minutě se trefil Košťálek. Vyrovnání přišlo 2:12 před koncem, když se důrazně prosadil v brankovišti Řepík, gól přes trenérskou výzvu potvrdilo video.

Dramatický a kvalitní duel dvou silných týmů přinesl rozuzlení hned v první minutě prodloužení, když Mueller zakončil krásnou individuální akci střelou do růžku Salákovy branky.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Byl to parádní zápas plný emocí a nás může mrzet, že jsme jej nedotáhli do vítězného konce za tři body. Trošku nám haprovala obrana v momentě, kdy jsme dali gól. Hráli jsme skoro celý zápas na pět beků a docházely jim síly. Sparta byla v tlaku, měli jsme ji déle udržet na odstup. Ale i tak jsme za výhru rádi. Naše výkony rostou, ale stále je co zlepšovat.“

Miloslav Hořava (Sparta): „Bylo to velice těžké pro oba týmy. Zápas přinesl řadu osobních soubojů a přesilovek, jsme rádi, že jsme to dotáhli do prodloužení, bod bereme. Takové zápasy bývají vyhrocené. Začalo to Gulašiho faulem a trestem, zápas pak postupoval v takovém duchu, ale to hokej přináší. Salák to měl při premiéře těžké, byl hozen do vody, ale odchytal solidní utkání, chytil samostatný nájezd. Určitě dostane vedle Machovského další příležitosti, ale potřebuje ještě dotrénovat.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Sparta Praha 4:3p. Šlágr ovládli domácí! Lídra skolil v prodloužení Mueller
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:14. Klepiš, 44:34. P. Holík, 48:32. Klepiš, 60:49. Mueller

Hosté: 45:04. Dvořáček, 49:05. Košťálek, 57:48. Řepík

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, O. Němec (A), Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Vincour – Plášek ml., V. Němec, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal – Kusko.

Hosté: Salák (Machovský) – Piskáček (A), Košťálek, Poizl, Němeček, Jurčina, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Šmerha – Dvořáček.

Rozhodčí

Hodek, Lacina – Špůr, Klouček

Stadion

DRFG arena

Probuzení Hradce. Dvě trefy dal bek Blain

Na začátku zápasu připravil Eberle přihrávkou šanci Budíkovi, gólman hostů Mazanec ovšem stačil skvěle zasáhnout. Ve čtvrté minutě nabídli domácí soupeři dvojnásobnou přesilovku a Smoleňák tečí Růžičkova nahození otevřel skóre.

Hradečtí poté převzali iniciativu. Zachar sice z mezikruží minul, v 11. minutě ale Frodl propustil vinou zakrytého výhledu nahozeni Blaina z pravého kruhu. Od další pohromy naopak plzeňský gólman uchránil svůj tým před první sirénou, když se stačil přesunout proti přesilovkovém ´voleji ´ Koukala.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, ve 26. minutě jim však ve vlastním oslabení ujel Zachar a bekhendovým zakončením zvýšil na 3:0. Indiáni se přesto dál tlačili dopředu, Mazanec ale zlikvidoval šance Stříteského s Budíkem a po polovině utkání Gulaš z otočky trefil pravou tyč. Naopak ve 36. minutě hráči Mountfieldu rychle využili početní výhodu čtyři na tři, když se prosadil Blain svižnou střelou zápěstím.

Třetí třetina se dohrávala spíše už jen z povinnosti. Hosté v poklidu kontrolovali svůj náskok. Navíc Smoleňák ještě přestřelil z bezprostřední blízkosti branku Pavláta, jenž nahradil Frodla. Jejich protějšek Mazanec přišel o neprůstřelnost ve 47. minutě, kdy Suchý svůj únik zakončil střelou k levé tyči na konečných 1:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Dostali jsme dva góly v první třetině, které nás doslova zabily. Pro tohle mladé mužstvo to bylo smrtelné. Potom už to byl diplomaticky řečeno jen zmar. V naší hře převládly chyby a panika a ten zápas vypadal, jak vypadal. Dominik Frodl také nepůsobil úplně jistě, ale je otázka spíš pro něj, jak se vyrovnává s nějakými dílčími neúspěchy a možná nějakými mediálními spekulacemi, protože mu končí smlouva. Vypadlo nám ale hlavně několik zkušených starších hráčů a na tom našem herním projevu je to hodně vidět.“

David Kočí (Mountfield HK): „Jsme obrovsky spokojeni za tři body se silným týmem. Byli jsme dnes spokojeni také s naší hrou, především s pohybem. Když jezdíme a jdou nám nohy, tak to na to pak všechno navazuje. Lépe forčekujeme a vytváříme si víc šancí. Rozhodly také přesilovky, když jsme dali dva góly. Důležité bylo, že jsme využili hned na začátku zápasu přesilovku pět na tři. Chtěli jsme ve třetí třetině Markovi (Mazancovi) pomoci k nule, což se nám bohužel nepodařilo.“

SESTŘIH: Plzeň - Mountfield HK 1:4. Hradec uspěl na ledě indiánů, dvakrát se trefil Blain
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46:37. Suchý

Hosté: 03:37. Smoleňák, 10:44. Blain, 25:50. M. Zachar, 36:55. Blain

Sestavy

Domácí: Frodl (41. Pavlát) – L. Kaňák, Vráblík, V. Lang, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek (A), Gulaš (C) – Straka (A), Suchý, Eberle – Rob, Přikryl, Pour – Slanina, Malát.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Čáp, Šalda, Gaspar – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev.

Rozhodčí

Mrkva, Micka – Svoboda, Špringl

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Bílí Tygři mají po sérii, Okál předvedl parádní nájezd

Po pětizápasové šňůře Libora Kašíka zlínští trenéři znovu pustili do branky Daniela Hufa, jenž musel být v prvních minutách pozornější než jeho protějšek Pavelka. Při úvodní přesilovce zahrozil Lenc, po ní pak Birner, stav se ale neměnil. V 10. minutě si zahráli početní výhodu i domácí poté, co právě Birner nepřiměřeně dohrál Novotného a dostal trest na 2+10 minut.

Birnerův zákrok ještě Berani nepotrestali, do vedení se ale dostali v čase 15:08. Noskovu střelu od mantinelu vykopl Pavelka jen mezi kruhy, odkud otevřel gólový účet Fořt. Druhou trefu mohli Zlínští přidat posléze, nejprve se Vopelka snažil dobře v oslabení dostat puk do brány o záda libereckého brankáře, poté zase hledal volného Fořta, stav se ale neměnil.

V prostředním dějství byli aktivnějším týmem Bílí Tygři, k vyrovnání jim však dopomohla až chyba Beranů krátce za polovinou základní doby. Dufek při rozehrávce nezvládl kličku na střed hřiště, o puk jej obral Průžek a skvěle vyřešil situaci přihrávkou na Grígera, který měl před sebou už jen prázdnou branku.

Tlak Liberce sílil; jednou Hufa zachránila tyčka, podruhé Lenc pálil jen do jeho betonu. Zlín se osmělil až krátce před sirénou, sám na branku mohl jet Kubiš, kotouč mu ale utekl. Promarněná šance musela domácí mrzet dvojnásob, neboť při následném pokusu získat puk zpět se zranil útočník Šlahař a ze zápasu odstoupil.

Zlín tahal za kratší konec, ze začátku třetí třetiny se hrálo jen před Hufem. Liberec nakonec své obléhání proměnil v gól ve 46. minutě, kdy ihned po buly namířil svou dělovku přesně do horního rohu Kolmann. Domácí se však dokázali chytnout stébla. V 50. minutě při vyloučení Grígera Berani vyprodukovali zásluhou Novotného vůbec první střelu na branku ve třetím dějství a byla rovnou gólová.

Zanedlouho se hosté opět vinou útočného faulu dostali do oslabení a i tentokrát Zlín trestal. Gazda vytvořil před Pavelkou zmatek, ze kterého kotouč vyplaval na kruh k Noskovi, jenž propálil ležícího libereckého brankáře - 3:2. I hosté ale nakonec využili početní výhodu vylepšenou o šestého hráče v poli a poslali duel do prodloužení. Po zbytečném trestu pro Köhlera doklepl odražený puk od zadního hrazení za Hufa Bulíř.

V prodloužení měl více šancí k rozhodnutí Liberec, který hrál také dvě minuty ve čtyřech proti třem, ale rozuzlení přinesly až nájezdy. Rozhodl je krásnou kličkou Okál. Už se zdálo, že Liberec podruhé v utkání spasí Bulíř, jeho pokus ale podle videorozhodčího brankovou čáru nepřešel.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Dnes byla na střídačce hrozná, ale hrozná zima, takže jsme rádi, že nás alespoň ten výsledek zahřál. Dva body nás těší, zápas se nám podařil. V úvodu si soupeř vytvořil tlak, přečkali jsme i oslabení a pak jsme dali gól. To nás povzbudilo, poté ale zase jedna z hrubých chyb na naší straně zápas změnila. Byli jsme dole, pak jsme zápas otočili, ale nakonec dopadl asi spravedlivou remízou. V nájezdech se štěstí přiklonilo na naší stranu nejspíše i za to, že soupeř v prodloužení neproměnil přesilovku čtyři na tři. Psychicky nás to podpoří i přes to, že jsme ztratili v zápase dva hráče (Suhrada, Šlahař), takže to bylo ke konci zase naložené na pár kluků. Nic bližšího o nich zatím nevíme, ale máme kam sáhnout, budeme schopni to nahradit.“

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání rozhodlo naše neproměňování šancí, vytvořili jsme si jich během duelu dost, ale nebyli jsme produktivní v koncovce. Ve třetí třetině jsme udělali dva hloupé fauly, které soupeř využil. Pak jsme sice vyrovnali v power play, to je pozitivní, ale v prodloužení jsme zase nedali mnoho šancí. Soupeř hrál houževnatě, obětavě, celý zápas bojoval. My jsme si odsud neodvezli vítězství kvůli naší neproduktivitě.“

SESTŘIH: Zlín - Liberec 4:3sn. Berani zdolali Bílé Tygry po nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:08. Fořt, 48:46. M. Novotný, 52:56. Nosek, . Okál

Hosté: 30:14. Gríger, 45:32. Kolmann, 58:54. Bulíř

Sestavy

Domácí: Huf (Kašík) – Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Köhler, Honejsek, Dufek – Okál, Herman, Šlahař – Sebera, P. Sedláček, Fryšara.

Hosté: J. Pavelka (Kváča) – Kolmann, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Štibingr, Kunst – Birner (A), A. Musil, Lenc – Průžek, Bulíř, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Šír, Najman, D. Špaček.

Rozhodčí

Kika, Pilný – Bryška, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky, Zlín

Motor začíná šlapat, jubileum pro Vydareného

Severočeši nabídli domácím v úvodu tři přesilovky. V té první nastřelil Doležal tyčku a druhou využil českobudějovický tým za pouhých pět sekund. Od modré čáry se trefil kapitán Pýcha poté, co jeho spoluhráči vyhráli buly po levici Godly.

Při stejném počtu hráčů se hosté rychle zkonsolidovali a zasypávali brankáře Čiliaka množstvím střel, z nichž nejnebezpečnější vyslali Látal a Hanzl. Z jihočeského celku zahrozil při jednom z protiútoků Beránek.

Po první obrátce Jihočeši viditelně zvýšili aktivitu a brzy se dočkali druhého gólu. Prokeš dostal přihrávku na modrou čáru, kde byl úplně volný, popojel na hranici pravého kruhu a nekompromisně prostřelil Godlu.

Jenže potom domácí dostali trest za špatné střídání a když v oslabení navíc chyboval obránce Plášil, korigovali hosté lacino do odkryté branky díky Zdráhalovi. Několik minut byl lepší Litvínov, ale Motoru se vydařil protiútok a zblízka znovu zvýšil Allen. Krátce před druhou sirénou se blýskl Čiliak, jenž pravým betonem zmařil vyloženou šanci Fronka.

Další výborný zákrok vytáhl Čiliak ve třetím dějství proti Lukešovi. Potom nedosáhl na Látalovu trefu z bezprostřední blízkosti a lovil kotouč z branky, ale domácí střídačka využila trenérskou výzvu a rozhodčí po přezkoumání videa neuznali gól kvůli bránění gólmanovi ve hře. V pokračujícím tlaku Litvínova se nakonec zblízka prosadil Fronk a závěrečná pětiminutovka se proměnila v drama.

Hosté sáhli k power play, kterou však vyloučením pokazil Žejdl. Nakonec do prázdné branky pojistil náskok jubilant René Vydarený od červené čáry. Gól slovenského beka, který proti Vervě odehrál 700. utkání v extralize, byl nakonec rozhodující, protože šest vteřin před sirénou ještě skóroval za hosty Lukeš.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Měli jsme dobrý start do zápasu, pomohly nám tři přesilovky. Získali jsme vedení, se kterým se nám hrálo líp. Soupeř se ale probudil a my měli štěstí, že jsme pořád zůstávali o gól nebo dva napřed. Závěr byl z naší strany hodně kostrbatý a jsme rádi, že jsme získali tři body. Určitě nám to zvedne sebevědomí, ale výkon pořád není takový, jak bych si přál. Pořád jsou tam chyby. Dnes byly u hráčů, u kterých normálně nevznikají.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Prvních deset minut jsme byli ještě v autobuse. Třemi vyloučeními jsme dostali soupeře na koně. Celý zápas jsme byli pozadu v nasazení, soubojích, osobní statečnosti. Měli jsme ve hře i světlé momenty, ale celkově jsme zaostávali. Budějovický tým bojuje, bruslí, stále je aktivní. Tento aspekt mi u nás chyběl.“

SESTŘIH: České Budějovice - Litvínov 4:3. Motor začíná šlapat. Další výhrou se opět přiblížil Zlínu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:32. R. Přikryl, 23:27. Prokeš, 31:24. Allen, 59:24. Vydarený

Hosté: 27:20. P. Zdráhal, 53:26. Fronk, 59:54. F. Lukeš

Sestavy

Domácí: Čiliak (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Suchánek, Slováček – Christov, Prokeš, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – Holec, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Ville.

Hosté: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, M. Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Helt, Fronk.

Rozhodčí

Hradil, Úlehla – Kis, Axman

Stadion

Budvar aréna

Roman má první (a hned vítěznou) trefu za Dynamo

Karlovy Vary s juniorem Horákem v brance začali aktivněji, avšak bez výraznější brankové příležitosti. Ve čtvrté minutě byl však vyloučen Graňák a nabídnutou přesilovku střelou z levého kruhu využil v šesté minutě Mandát. Sympatické gesto v této fází zápasu předvedl karlovarský kapitán Skuhravý, který odvolal na něj odpískaný nedovolený zákrok.

Energie srovnala v osmé minutě po střele Černocha, který využil nezištnou přihrávku Kohouta zpoza branky. Ještě v úvodní dvacetiminutovce si Pardubice po vyšachování domácí obrany vzaly vedení zpátky, když autorem vedoucí branky byl v 17. minutě Ďaloga.

Právě Ďaloga ve 25. minutě nabruslil až před Horáka a střelou k bližší tyči navýšil vedení hostů již o dvě branky. Ve druhém dějství se hrál rychlý hokej bez zbytečného přerušování, ale i bez větších brankových příležitostí a to až do 35. minuty, ve které střelou z mezikruží potrestal Mikúš vyloučení Romana. Po zaváhání domácího Martina Rohana ve vlastním obranném pásmu si hosté dvoubrankové vedení vzali zpět díky střele Camary.

Zvýšená aktivita Energie ve třetím dějství vedla ve 44. minutě ke kontaktní brance Vondráčka, který zpoza branky překvapil Kantora. Domácí svým pohybem nutili soupeře k nedovoleným zákrokům, za které byli vylučováni. Západočeši si v nabídnutých přesilovkách vytvořili tlak, ale Beránek ani Mikúš své šance nevyužili.

Při druhém vyloučení Mandáta v krátké době se nakonec po odražené střele Pulpána trefil podruhé v zápase Mikúš. Otočit skóre ve prospěch domácích mohl v 57. minutě Beránek, ale byli to nakonec hosté, kdo se radoval z tříbodového vítězství. O minutu později při vyloučení Fleka využil přesilovku Roman, který zužitkoval přesnou přihrávku Blümela.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Myslím, že konečný výsledek je ve finále pro nás trošku krutý. Dvakrát jsme se vrátili do utkání, dotáhli jsme zápas do stavu 4:4 díky velké bojovnosti a ohromným nasazením, za což patří našim hráčům velký kredit. Nechali jsme si bohužel dát lacino pátou branku, kterou jsme o utkání přišli. U našich hráčů byla vidět enormní snaha, bojovnost a nasazení. Jsou to věci, které musíme přenést do dalšího zápasu. A věřím, že už nám konečně přinese tahle tvrdá práce nějaké body, které jsme si dnes možná zasloužili, ale na které jsme nedosáhli.“

Richard Král (Pardubice): „Dnes jsme odehráli velice dobrý zápas, kde první dvě třetiny jsme byli asi lepším týmem a vypracovávali jsme si šance. Ve třetí třetině nás dostali trošičku pod tlak tři zbytečná, možná i nešťastná vyloučení. Vary mají samozřejmě dobrou přesilovku, kde nás dostaly pod tlak. Dostali jsme z toho jeden gól odrazem od plexiskla, ale jinak jsme to ustáli. Nakonec se k nám i přiklonilo štěstí a rozhodli jsme pátou brankou.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Pardubice 4:5. Šestá prohra Energie v řadě, za Dynamo rozhodl první trefou Roman
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:13. Černoch, 34:10. T. Mikúš, 43:04. Vondráček, 50:37. T. Mikúš

Hosté: 05:04. Mandát, 16:19. Ďaloga, 24:22. Ďaloga, 35:18. Camara, 57:04. O. Roman

Sestavy

Domácí: Horák (F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, D. Kaše, Flek – Lauko, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Kantor (Klouček) – Ďaloga, Nakládal (C), Mikuš, Holland, J. Kolář (A), Hrádek, Vála – Mandát (A), Poulíček, Kusý – Anděl, O. Roman, Camara – Paulovič, R. Kousal, Blümel – Pochobradský, Rohlík, Koffer.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Brejcha, Kajínek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Najman vystřelil Středočechům druhé místo

První větší šanci v zápase měl v úvodní přesilovce třinecký Rodewald, ale domácí brankář Krošelj se dokázal ke své levé tyčce přesunout včas a betonem gólu zabránil. Skóre se ale měnilo na druhé straně. Mladá Boleslav na rozdíl od Ocelářů svou první přesilovku využila, když se z dorážky prosadil Flynn.

Už po půl minutě ale bylo vyrovnáno, když do domácí branky dotlačil puk Ondřej Kovařčík. Ve druhé početní výhodě pak mohli otočení skóre slavit hosté, když ze svého tradičního místa na levém kruhu zakončoval přesně Martin Růžička. Oba třinecké góly dělily dvě minuty a 23 sekund. V čase 19:43 však opět srovnal krok Pláněk.

Domácí si zahráli v polovině zápasu půl minuty proti třem Ocelářům, ale v dobré pozici pálil Ševc mimo. Za tři minuty si tuto možnost zopakovali, ale gólu se dočkali až po vypršení trestů, když Ciencialovu nabídku využil přes Claireauxe Najman a Mladoboleslavští šli do druhé přestávky s jednobrankovým náskokem.

Ve třetí třetině si oba celky vypracovávaly šance především v přesilovkách, ale z žádné už ani jeden z nich nedokázal udeřit. V 53. minutě mohl srovnat Ondřej Kovařčík, ale první zakončení před prázdnou brankou netrefil, ve druhém mu zabránil faul Kousala. V závěru to bylo ještě pořádné drama, neboť domácí hráli v oslabení proti šesti Třineckým, ale Vrána dokázal rozezvučet pouze horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „V první třetině byl soupeř bojovnější, ale nám pomohlo vyrovnání na 2:2. Od druhé třetiny jsme se Třinci vyrovnali a pak jsme ho i předčili. Byl to zápas dvou hodně vyrovnaných týmů, který jsme nakonec rozhodli třetím gólem my.“

Marek Zadina (Třinec): „Bylo to kvalitní utkání, nemůžeme týmu vytknout přístup ani nasazení. Jednu přesilovku jsme sice využili, ale musíme se v nich zlepšit. Ale jsme na dobré cestě to zlomit. Snad se to k nám zase otočí.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Třinec 3:2. Oceláři prohráli počtvrté v řadě, rozhodl šikovnou tečí Claireaux
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:05. Flynn, 19:44. Pláněk, 34:55. Najman

Hosté: 10:36. O. Kovařčík, 12:59. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson – Kotala.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Rodewald – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

Rozhodčí

Pešina, Sýkora – Pešek, Malý

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

hráno bez diváků diváků

Blesková odpověď Dujsíka rozhodla o výhře

Domácí po dvou výhrách vstoupili do utkání aktivněji, ale olomoucký brankář Konrád jejich úvodní střelecké pokusy pochytal a jako první pak naopak udeřili Hanáci. Po nedotažené šanci Koloucha vypíchl Ostřížek puk v útočném pásmu Kalusovi a jeho zpětnou přihrávku pohotově zblízka poslal za Dolejšova záda Tomeček.

Vítkovice restartovaly svou iniciativu ve druhé části, ale minul Pyrochta, v přesilovce se neprosadil ani jejich nejlepší kanonýr Lakatoš a pak na Konráda nevyzrál ani Fridrich. Skóre vyrovnal až sváteční střelec Werbik, který těsně po polovině utkání doklepl vyražený kotouč po nevyužité příležitosti Dočekala.

Jenže vydřené vyrovnání Ostravany těšilo jen 51 sekund. Nenápadná situace a Dujsíkova rána od modré čáry nad Dolejšovo rameno vrátila prakticky z protiútoku náskok na stranu Olomouce. Pro olomouckého beka to byl první gól sezony.

Hanáci mohli vylepšit svou pozici vzápětí, ale čtyřminutová přesilovka jim příliš nevyšla a nakonec v ní byli blíže gólu domácí, jenže Lakatoš svůj únik nezužitkoval.

Vítkovice se proti pozorně bránícímu a disciplinovanému soupeři těžko vraceli do tlaku a vyložených šancí. O to více je mrzel nevyužitý Fridrichův nájezd, který ve 48. minutě kryl Konrád, a na olomouckého gólmana narazil i Mallet.

Dvě minuty před koncem se proto domácí ve snaze zachránit alespoň bod uchýlili k power play, Kohouti však odolali, aniž by před Konrádem řešili nějaký opravdu kritický moment.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Taková prohra určitě zabolí. Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Vytvořili jsme si množství šancí, možná jsme nevolili správné zakončení a nebyli dostatečně důrazní v předbrankovém prostoru. Góly jsme dostali po hrubých chybách. Soupeř možná neměl víc šancí než tyhle dvě gólové. Měli jsme si s tím ale poradit lépe a hlavně skórovat z šancí.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Podali jsme statečný a týmový výkon s maximálním nasazením, hráči to odbojovali. Nejen do obrany, ale hráli jsme dobře i v útočné fázi. Musím hráče opravdu pochválit. Ve třetí třetině už jsme sice hlavně jen bránili, ale byli jsme v tom dobří. Podržel nás Konrád, který má na výhře velkou zásluhu.“

SESTŘIH: Vítkovice - Olomouc 1:2. Těsná výhra pro Moru, rozhodující branku dal Dujsík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:41. Werbik

Hosté: 13:11. V. Tomeček, 31:32. Dujsík

Sestavy

Domácí: Dolejš (Mi. Svoboda) – Pyrochta, R. Polák (C), Gewiese, Galvinš, Koch, L. Kovář, R. Černý – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Schleiss – Mallet, J. Mikyska, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dočekal.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Ostřížek, Kolouch, V. Tomeček – Burian, Mácha, Bambula – Tomajko, Handl, Gřeš.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Gebauer, Rampír

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

00 diváků

Hokejisté Mladé Boleslavi se po výhře nad Třincem posunuli na druhé místo
Hokejisté Mladé Boleslavi se po výhře nad Třincem posunuli na druhé místo

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud