InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Druhá tříbodová výhra v řadě! Motor po Zlínu skolil i Litvínov

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Potvrdili výsledkové zlepšení! S cílem navázat na nedělní domácí vítězství se Zlínem (3:1) vstupovali hokejisté Českých Budějovic do dnešního utkání 12. kola Tipsport extraligy proti Litvínovu. Soupeři, který v posledních týdnech začal vcelku pravidelně sbírat body, Jihočeši čelili v totožném složení jako v neděli s výjimkou lehce zraněného Martina Nováka – tedy s Markem Čiliakem v bráně a mladíky Pavlem Novákem a Martinem Beránkem v sestavě, naopak nejčerstvější posila Jan Štencel ještě do zápasu nezasáhla. Svěřenci trenéra Václava Prospala před kamerami České televize potvrdili zlepšenou formu a vítězstvím 4:3 bodovali už popáté z posledních šesti utkání.

Jihočeši do utkání vstoupili velmi aktivně a hned v úvodu si svým pohybem vybojovali tři přesilové hry. V té první ještě pálil střelec Doležal do tyče Godlovy svatyně, ale v páté minutě už druhou výhodu využil střelou od modré čáry Pýcha – 1:0. Zbytek prvního dějství byl herně vyrovnanější a další gól nepadl. Úvod prostřední dvacetiminutovky pak opět zastihl v dobrém rozpoložení Motor. Ve 24. minutě prakticky jako přes kopírák zopakoval svou bombu o břevno z nedělního utkání proti Zlínu útočník Prokeš – 2:0.

Druhý gól Motoru ještě přidal křídla a měl další šance – Suchánek ale své efektní objetí branky gólem nezakončil a Doležalovu pěknou střelu Godla kryl. Před polovinou utkání však Plášil svou hrubkou v obranném pásmu vrátil Vervu do zápasu – Irving se Zdráhalem využili přečíslení dokonale a druhý zmiňovaný korigoval stav zpátky na rozdíl jediné branky – 2:1. To však netrvalo dlouho, v čase 31:24 využil zmatků v litvínovské obraně pohotovou dorážkou zámořský bek Allen – 3:1. Ve 39. minutě pak vytáhl budějovický gólman Čiliak parádní zákrok u tyče proti Fronkovi, a protože následnou rozdělenou přesilovou hru Motor nevyužil, skončila druhá část za stavu 3:1.

Úvod třetí třetiny se odehrával prakticky bez šancí. Ve 49. minutě sice po závaru před brankou snížil litvínovský Látal, ale budějovická střídačka si vzala trenérskou výzvu za údajné bránění gólmanovi v brankovišti a videorozhodčí to posvětil. Gól tak byl odvolán a stav zůstal 3:1. Kýžené snížení hostí přinesl až necelých sedm minut před koncem základní hrací doby exbudějovický Fronk a před domácím manšaftem byla ještě těžká šichta – 3:2. Hosté sice dvě minuty a pět vteřin před koncem zkusili hru bez gólmana, ale po 20 vteřinách ji pokazil útočným faulem Žejdl a Motor hrál až do konce utkání přesilovou hru, takže měl cestu k vítězství usnadněnou. Ve svém 700. startu v nejvyšší soutěži výhru pojistil do opuštěné klece Vydarený – 4:2. Tato branka se nakonec ukázala být vítězná, protože Verva ještě snížila necelých sedm vteřin před koncem na konečných 4:3.

V pátek 15. ledna hrají České Budějovice na ledě Olomouce a týden zakončí nedělním domácím zápasem (17. ledna) proti rozjetým Pardubicím. Oba zápasy začnou v 17 hodin.

Madeta Motor ČB – HC Verva Litvínov 4:3

(1:0, 2:1, 1:2). Branky a nahrávky: 5. Pýcha (Forman, Přikryl), 24. Prokeš (Jonák, Vydarený), 32. Allen (Karabáček, Toman), 60. Vydarený – 28. Zdráhal (Irving, Jarůšek), 54. Fronk (Hübl), 60. Lukeš (Demel).

České Budějovice: Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Suchánek, Slováček – Christov, Prokeš, Jonák – Forman, Voženílek, Doležal – Holec, Toman, Karabáček – Beránek, Přikryl, P. Novák – Ville.

Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich – Jarůšek, Žejdl, Zdráhal – Lukeš, Hübl, Pospíšil – Látal, Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Helt, Fronk.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal, České Budějovice: Chtěli jsme navázat na výhru se Zlínem a potvrdit ji. V úvodu nám pomohly tři přesilovky, měli jsme dobrý start. Jednu jsme využili a s vedením se nám hrálo daleko lépe, ale soupeř se pak začal zvedat a probudil se, dělalo nám to problémy. Bylo štěstí, že jsme vždycky dokázali ucuknout o nějaký gól. Na konci to z naší strany bylo dost kostrbaté, ale jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného výsledku. Cenná výhra.

Vladimír Országh, Litvínov: Měli jsme špatný začátek, když jsme byli třikrát vyloučeni. Ještě jsme byli někde v autobuse a dostali jsme domácí na koně. Celý zápas jsme za soupeřem zaostávali v bruslení i osobních soubojích. Celý zápas jsme dotahovali, ale hráli jsme profesorský hokej, se kterým jsme nemohli uspět. Věděli jsme, že Budějovice bojují, bruslí a obětují se pro tým. V tom jsme se jim dnes nevyrovnali.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace