Hlavní obsah

Korda pod dohledem hvězd září. Syna české legendy vede mezi elitu tenisová superstar

Má našlápnuto k hvězdné kariéře, která si nemusí nic zadat s výkony jeho otce Petra Kordy. Dvacetiletý Sebastian už v minulém roce ukázal svůj obrovský potenciál, který ho vynesl na dohled elitní stovky. To má však být jen odrazový můstek k mnohem zářivějším pozicím. A hned na svém prvním turnaji v novém roce v Delray Beach to potvrdil, když zde došel již do finále. Na tom už však má zásluhu nová posila v jeho trenérském týmu - legendární Andre Agassi.

Sebastian Korda má našlápnuto k skvělé kariéře

Článek

Pozornost širší tenisové veřejnosti na sebe Sebastian Korda strhl po loňském French Open, kde došel přes kvalifikaci až k osmifinálovému souboji s Rafaelem Nadalem. Už mnohem dříve však bylo jasné, že téměř dvoumetrový mladík může směle střádat plány na překonání úspěchů svého otce Petra Kordy, který v roce 1996 jako zatím poslední z Čechů ovládl grandslamový turnaj.

Ten svého syna zatím vede coby trenér, teď však do týmu, jehož členem je i kondiční trenér Marek Všetíček, přibral další ikonu - osminásobného grandslamového šampiona a bývalou světovou jedničku Andre Agassiho.

Foto: archiv Petra Korda

Sebastian Korda na snímku s Andre Agassim a Steffi Grafovou

"Strávili jsme s tátou, mým kondičním trenérem Markem Všetíčkem a Andrem, dva týdny v Las Vegas a byl to parádní zážitek. Agassi neskutečně přemýšlí o tenisu, vidí ho úplně jinak než řada lidí. Je pro mě čest a veliké privilegium, že spolu můžeme spolupracovat a já se od něj můžu učit," říkal Korda junior.

Nad tréninkem americké supernaděje však nedohlížel jen jeho slavný předchůdce. Trénink si s Kordou mladším střihla i Agassiho manželka a jedna z největších postav tenisové historie Steffi Grafová.

"Nejdříve jsme chtěli tuhle zprávu utajit, ale nakonec jsem neodolal a musel jsem se s nimi vyfotit," dodává Korda k snímku, kde je zachycen právě se slavným americko-německým párem.

Debaty po každém zápase

"První den to vypadalo tak, že já jsem byl sám na jedné straně kurtu a proti mě hráli táta se Steffi. Andre stál u mé poloviny a vše pozoroval, bylo to neuvěřitelné," pokračuje Korda.

Foto: Sport.cz

Sebastian Korda má před sebou velmi slušnou budoucnost

Spolupráce třetího nejlepšího hráče světa v žebříčku tenistů do 21 let zatím funguje převážně na základě telefonátů. "Často spolu mluvíme, máme spolu výborný vztah. Pravidelně mi po zápasech volá a rozebíráme spolu utkání," dodává syn české legendy.

Korda se právě po poradě s Agassim neúčastní probíhající kvalifikace na Australian Open, ale bude preferovat menší challangerové turnaje, které by mu měly zajistit brzký průlom do elitní stovky a následnou přímou účast na největších světových podnicích.

"Probírali jsme to i s tátou i mým fitness trenérem a došli jsme k závěru, že je pro mě nejdůležitější hrát co nejvíc utkání a více si vybírat turnaje, které budu hrát," má jasno vycházející hvězda.

A mladý Korda své předpoklady potvrdil už na svém úvodním turnaji v novém roce v Delray Beach, kde došel už do finále. Do boje o titul se dostal po výhře nad Britem Cameronem Norrie 6:3, 7:6, ve čtvrtfinále pak zdolal slavného krajana Johna Isnera. Zda získá dvacetiletý Američan s českým kořeny svůj první titul na okruhu ATP, ukáže jeho finálová bitva s Polákem Hurkaczem.

Už v tuto chvíli však má Korda jistý postup na 103. místo světového žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama