Počasí: O víkendu bude vytrvale sněžit, přes den bude až -7 stupňů

Nadcházející víkend bude pořádně studený. Teploty během noci spadnou až na -16, během dne i na -7 stupňů. Navíc se jen tak nezbavíme sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Na většině území sněhové přeháňky, na horách na severu a severovýchodě trvalejší sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na západě vítr slabý.

Předpověď na sobotu:Převážně oblačno, místy sněhové přeháňky, na horách na severu a severovýchodě i trvalejší sněžení. Během odpoledne ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti kolem -12 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C. Na západě slabý, jinak mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s. Vítr bude odpoledne slábnout a měnit se na jižní až jihovýchodní.

Předpověď na neděli:Zpočátku převážně polojasno, ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách. Během dne od západu přibývání oblačnosti a v Čechách postupně sněžení. Nejnižší noční teploty -8 až -12 °C, při déletrvajícím vyjasnění kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C, v západní polovině Čech až 0 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude později v Čechách měnit na jihozápadní až západní.

Související

Více souvisejících

Počasí

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy