Jána Kronera si jistě čeští diváci okamžitě vybaví z populárních pohádek – ať už z Nebojsy, anebo z neméně malebného příběhu O statečném kováři. Duševní neduhy však pozastavily jeho úspěšně našlápnutou kariéru, léčil se v několika psychiatrických zařízeních a od roku 2011 už dokonce ani nic nenatočil. Dlouhá léta byl přitom vyhledávanou hvězdou televizní stanice JOJ, kde zářil v seriálu Profesionálové. Od minulého týdne je však v péči lékařů v nemocnici v Trstenej, jelikož si prý ve čtvrtek 7. ledna měl sáhnout na život.

„Byl sem přivezen. Žije. Rodina si ale nepřeje, aby někdo něco věděl. Je to celé velmi citlivá záležitost,“ prozradil slovenskému deníku Nový Čas dobře informovaný zdroj. Nemocnice pochopitelně neposkytuje žádné informace o stavu známého herce a mlčení zachovávají i jeho bývalé manželky. Herečka Lenka Košická (45), s níž se Kroner rozvedl v roce 2014, se dokonce nechala slyšet, že jeho „zdravotní stav i všechny okolnosti s tím související, považuje za výsostně soukromou záležitost“.

VIDEO: Bába z ledu Zuzana Kronerová: Slováci ji nechtějí, v Česku točí jeden film za druhým! 

Video
Video se připravuje ...

Bába z ledu Zuzana Kronerová: Slováci jí nechtějí, v Česku točí jeden film za druhým! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Peter Batthyány (54), jenž ve výše zmiňovaném seriálu Profesionálové s Kronerem hrál, ale naznačil, že o jeho psychických problémech moc dobře věděl. „Janko měl dost svých starostí a stranil se lidí. Neměl kolem sebe rád velký dav lidí, protože měl dost co dělat sám se sebou. Víte, když si člověk zlomí ruku, to je jedna věc, ale když se zlomí duše, je to nesnesitelné,“ mínil Batthyány smutně. Přesto je prý z toho, že by se měl Kroner pokusit ukončit své pozemské trápení, upřímně v šoku. „Doufám, že to není pravda,“ dumal herec.

Na svého kolegu prý často s přáteli vzpomíná. „Máme mnoho společných přátel z golfu, máme ho velmi rádi. Rádi bychom mu pomohli, ale co se dá dělat, když příroda je mocnější…“ povzdechl si Batthyány. Jak se situace kolem známého herce, který pochází z herecké dynastie Kronerovců (je synovcem Jozefa Kronera a bratrancem Zuzany Kronerové), bude dále vyvíjet, ukáže až čas.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: LESK! Mottlová po práci za kasou investuje v Karibiku! A proč Klus potřebuje psychologa

Video
Video se připravuje ...

Mottlová po práci za kasou investuje v Karibiku! A proč Klus potřebuje psychologa Blesk

Fotogalerie
15 fotografií