13. ledna 2021 • 09:41

Skvělý mladý Korda! Na Floridě si zahraje o první titul na okruhu ATP

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký tenista Sebastian Korda si na turnaji v Delray Beach zahraje poprvé v kariéře o titul na ATP Tour. Dvacetiletý syn bývalého českého daviscupového reprezentanta Petra Kordy porazil v semifinále na Floridě 6:3, 7:5 Brita Carmerona Norrieho a jeho finálovým soupeřem bude dnes Polák Hubert Hurkacz.



Někdejší nejlepší světový junior Korda se dočkal premiérové finálové účasti teprve při pátém startu v hlavní soutěži turnaje ATP. Loni v září si připsal na Roland Garros první tři vítězství na okruhu a aktuálně má včetně challengerů a kvalifikací sérii devíti výher za sebou a 17 z posledních 19 zápasů.

"Nejdůležitější pro mě je, že jsem teď mnohem konzistentnější. Dříve jsem netrefoval míče, které teď trefuju. Je skvělé, že můžu hrát takové zápasy," pochvaloval si 119. hráč světového žebříčku, který v prosinci trénoval s americkou legendou Andre Agassim a s bývalým šampionem mluvil i po semifinále. "Je nadšený," řekl Korda, jehož otec vyhrál v roce 1998 Australian Open, ale v Delray Beach při dvou účastech ani jednou nepřešel druhé kolo.

Kordův dnešní finálový soupeř Hurkacz už zkušenosti se zápasy o titul má. Čtvrtý nasazený Polák, jenž v semifinále porazil 7:6, 6:4 amerického kvalifikanta Christiana Harrisona, v roce 2019 vyhrál turnaj ve Winston-Salemu.

Vstoupit do diskuse
3

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud