Pražský Comic-Con se přesouvá na květen, přijede herečka ze seriálů Gotham a Bažináč

Magazín ČTK Magazín, ČTK
13. 1. 2021 5:21
Pořadatelé Comic-Conu Prague, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu, přesunuli termín konání akce na 7. až 9. května. Všichni hosté, kteří už byli dříve oznámeni, dorazí v náhradním termínu. Navíc nově účast potvrdili herečka Crystal Reedová, herec Sylvester McCoy a komiksoví tvůrci Petr Kopl, Jan Tatarka či Dan Černý.
Crystal Reedová v seriálu Gotham
Crystal Reedová v seriálu Gotham | Foto: Fox Network

"Jsme pevně odhodláni Comic-Con Prague letos zrealizovat a pokud by to nešlo jinak, využijeme další smluvený náhradní termín. Všechny vstupenky zůstávají v platnosti. Přestože k tomu nemáme zákonnou povinnost, rozhodli jsme se pro fanoušky zajistit možnost refundace vstupenky v příštích deseti dnech, pokud by se jim nový termín nehodil," uvedl Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá.

Pozvání na Comic-Con Prague 2021 přijala nově americká herečka Crystal Reedová, která je známá především ze seriálů Vlčí mládě, Gotham a Bažináč. Zahrála si také ve filmech Skyline, Bláznivá a Ztracená láska. Dorazí také britský herec Sylvester McCoy, kterého nejvíce proslavily role čaroděje Radagasta ve filmové trilogii Hobit nebo role sedmé inkarnace Doktora v jednom z nejdéle existujících sci-fi seriálů Doctor Who. Z komiksových tvůrců by měli přijet mimo jiné Jason Aaron a Francesco Gerbino.

Už dříve potvrdil účast Christopher Lambert, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat. Dále by měl dorazit Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava nebo v seriálu Hra o trůny.

Festival má v programu vedle setkání a besed s filmovými herci a dalšími tvůrci také promítání, workshopy, soutěže, výstavy, kostýmové hry cosplay nebo hraní videoher a deskových her.

 

Právě se děje

Další zprávy